Anlık Bildirim

Youtube komplo teorileri içeren videoları tavsiye etmeyi durduruyor

Video akış platformu Youtube içeriğinde yaptığı düzenlemelere bir yenisi daha ekledi. Yapılan açıklamaya göre platforma yüklenen komplo teorileri videolar diğer kullanıcılara önerilmeyecek.
Komplo teorileri içeren videolar bir yere kadar eğlenceli ve gizemli olabilir. Çünkü bazı konulara farklı açılardan bakmanızı sağlar. Ancak bununla beraber bazı insanları da bu komploya inandırıp harekete geçirebilir ve yanlış davranışlar sergilemesine yol açabilir.

İnsanlar yanlış yönlendirilebilir

Youtube bu tarz komplo teorileri içeren videoları tamamen yasaklayabilirdi ancak bunun yerine farklı bir çözüm getiriyor. Bu videoların diğer kullanıcılara tavsiye edilmeyeceğini açıklayan şirket şu açıklamayı yaptı: "Ciddi bir hastalığı iyileştirmek için sahte bir mucize sunan veya dünyanın düz olduğunu iddia eden ve kullanıcıları yanlış yönlendirebilecek içerikleri ya da 11 Eylül komplolarını içeren videoların önerilerini azaltmaya başlayacağız."
Youtube ayrıca bu videoları önermemenin, vieoların kullanılamayacağı anlamına gelmediğini de özellikle beliriyor. Yani bundan böyle bu tarz videolara ulaşabileceksiniz ancak benzer videoları görüp tıklama şansınız kalmayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5061 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, komplo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim