Anlık Bildirim

YouTube, eski Android cihazlarda pil ömrü ve akıcılık sorunlarına neden olabilir

YouTube, yeni güncelleme ile birlikte AV1 kod çözücüsüne geçiş yapacak. Yerel donanım desteğine sahip olmayan eski Galaxy cihazlar ise bu durumdan olumsuz etkilenebilir. İşte sebebi:
YouTube, eski Android cihazlarda batarya sorununa neden olabilir Tam Boyutta Gör
Güncellemeler genellikle kullanıcı deneyimini geliştirirken bazen performans veya güvenilirlik sorunlarına da neden olabilmekte. Bu durum özellikle, eski Galaxy telefon ve tabletlerinde YouTube kullanıcılarına hitap edebilir. Çünkü popüler video izleme platformu YouTube, yeni güncelleme ile bazı değişikliklere gidiyor.

YouTube artık AV1 kod çözücüsü kullanacak

Google, Android için YouTube'ın artık AV1 kod çözücüsü olarak bilinen "libdav1d"i kullanacağını duyurdu. Bu güncelleme, Android 12 ve daha yeni işletim sistemine sahip cihazları kapsayacak şekilde Mart 2024 Google Play Sistem Güncellemesi ile gelecek. Bu, videoların daha düşük bit hızlarında bile daha iyi görünmesini sağlayacak.

Ancak, her cihaz AV1 kod çözücüsü için yerel donanım desteğine sahip değil. Bu da, eski Galaxy telefonlarında performans sorunları yaşanabileceği anlamına gelmekte. Özellikle, AV1 donanım kod çözme özelliği olmayan cihazlar yazılım kod çözücüsünü kullanmak zorunda kalacaklar. Bu durumda, videoların akıcılığı ve pil kullanımı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim