Anlık Bildirim

Beklenen oldu: Threads, Türkiye'de resmen erişime kapatıldı

Meta'nın 29 Nisan'da Türkiye'de kullanımını durduracağı Threads bugün itibariyle erişime kapatıldı. Threads neden kapatıldı? İşte yanıtı!                             
Beklenen oldu: Threads, Türkiye'de resmen erişime kapatıldı Tam Boyutta Gör
Meta’nın Twitter’a rakip sosyal medya platformu Threads, bugün Türkiye’de erişime kapatıldı. Rekabet Kurumu, Threads platformu ile Instagram platformu arasındaki veri paylaşımının durdurulmasını istemiş ve geçici tedbir kararı almıştı. Threads, Rekabet Kurumu’nun kararı nedeniyle 29 Nisan'da Türkiye'de hizmetlerini durduruacağını açıklamıştı. Bugün itibarıyla Threads platformu erişime kapatıldı.

Threads’den yapılan açıklamaya göre Rekabet Kurumu kararı nedeniyle Threads, bugün itibarıyla Türkiye’de erişime kapatıldı. Kullanıcıların profilleri devre dışı bırakıldı. Kullanıcılar, profil bilgilerini dilediği zaman indirebilecek veya profilini istediği zaman silebilecek. Threads, Rekabet Kurumu'yla iletişimini sürdürerek yakında geri dönmeyi umut ediyor.

Beklenen oldu: Threads, Türkiye'de resmen erişime kapatıldı Tam Boyutta Gör

Threads neden kapatıldı?

Instagram aracılığıyla Threads profili oluşturan kullanıcıların verileri birleştiriliyor ve platformlar arasında veri paylaşımı yapılıyor. Rekabet Kurumu, Threads’in platformlararası veri paylaşımı yapması nedeniyle haksız rekabete yol açtığına kanaat getirdi. 

Rekabet Kurumu, Meta’nın pazarda uzun yıllardır faaliyet göstermesi sebebiyle kapsamlı ve detaylı veri birikimine sahip olduğunu, kullanıcı büyüklüğü ve çeşitliliği nedeniyle reklamverenler tarafından Meta hizmetlerinin cazip hale geldiğini vurguladı. Meta’ya hizmet geliştirme amacıyla daha fazla kaynak ayırabilmesine imkân sağladığı ve rakiplerin reklam verenlere ve dolayısıyla finansal kaynaklara erişimini zorlaştırdığı, bu çerçevede META’nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, META’nın sunduğu temel hizmetler ve ilişkili hizmetler ile birlikte bir ekosistem olarak faaliyette bulunduğu, bu durumun, META’nın her bir hizmetten edindiği gücü ve birikimi diğer bir hizmetine aktarmasını mümkün kıldığı ve pazar gücünü arttırdığı değerlendirmesinde bulunuldu. Ayrıca kullanıcılara onay seçeneği sunulmadan veriler birleştirildiği için telafisi güç zararlara yol açabileceği değerlendirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4655 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
threads, meta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim