Anlık Bildirim

Apple'ın Çin'e iPhone sevkiyatı yıllık yüzde 22 azaldı

Apple'ın Çin pazarındaki konumu tehlikeye girdi. Şirket CEO'su Tim Cook yaptığı açıklama ile Çin pazarında zayıfladıklarını ve talebin beklenenden az olduğunu onayladı.
Apple CEO'su Tim Cook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, Çin'deki kullanıcıların iPhone'a olan taleplerinin beklenenden az olduğunu ve bu pazarda sevkiyatların azaldığını resmi ağızdan doğruladı. Yerel markaların daha ucuz alternaifleri ve ABD, Çin ticaret savaşı Apple'ın zor günler geçirmesinin ana nedenleri.

Apple'ın Çin'deki pazar payı eriyor

Strategy Analytics şirketi Apple'ın Çin'de ne kadar kötü durumda olduğunu merak edenler için bir rapor yayınladı. Raporda yer alan bilgilere göre Apple'ın bu ülkeye yaptığı iPhone sevkiyatlarında yıllık %22 oranında bir düşüş yaşadığı görülüyor. Zira Apple, 2018 yılının son çeyreğinde Çine'e yaklaşık 10 milyon iPhone sevkiyatı yaptı. Bu çok büyük bir rakam ancak 2017'nin son çeyreğinde yapılan 14 milyonluk sevkiyatla karşılaştırıldığında düşüşün çeyrek dönem bazında ne denli büyük olduğu görülüyor.
Apple'ın Çin'deki pazar payının eskisi gibi olmadığı ortada. Yerel üreticilerden Huawei satışlarını 90.8 milyondan 105.1 milyona, Vivo ise 73.1 milyondan 79.3 milyona yükseltmiş durumda. Apple durumu düzeltmek için Çin'deki iPhone modellerinde indirim yapmış olsa da bunun etkisini henüz görmemiş gibi görünüyor. Bakalım şirketin konuyla ilgili yeni stratejisi nasıl olacak hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3587 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, çin ve akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim