Anlık Bildirim

iPhone'daki Apple Pay NFC teknolojisi AB'de kullanıma açılıyor

AB komisyonu, temassız ödeme piyasasında artan rekabeti göz önünde bulundurarak, Apple'ın iPhone'daki NFC çipine erişimle ilgili daha önce duyurduğu politika değişikliklerini onaylamaya hazırlanıyor.
apple pay nfc ab komisyonu onay Tam Boyutta Gör
iOS 17.4 güncellemesiyle Avrupa’da uygulamaya konulan değişikliklerin bir parçası olarak Apple, üçüncü parti uygulamaların ve bankaların NFC çipine doğrudan erişmesine izin verdi. AB komisyonu, Apple’ın bu politika değişikliğini onaylamaya hazırlanıyor. Komisyonun kararı önümüzdeki haftalarda resmi olarak açıklanacak.

Bu değişiklikle birlikte iPhone’un yan düğmesine çift dokunarak veya telefonun bir ödeme sistemine yakın tutulması durumunda Apple Pay dışındaki ödeme uygulamaları varsayılan cüzdan uygulaması olarak kulanılabilecek. Ancak bu uygulama dünya çapında değil, yalnızca Avrupa Birliği içinde kullanılabilen uygulamalar için geçerli olacak.

Apple şimdiye kadar kullanıcı deneyimi, gizlilik ve güvenlik endişelerini gerekçe göstererek iPhone'daki NFC temassız çipine erişimi sıkı bir şekilde kilitlemişti. Bu, Apple Pay'in iPhone'da tek temassız ödeme seçeneği haline gelmesine olanak sağladı. Kullanıcılar artık alternatif uygulamaları indirebilecek ve bunları telefonlarında varsayılan temassız ödeme uygulaması olarak seçebilecek. Bu daha sonra uygulamanın, yakın alan aktivasyonu ve çift tıklama aktivasyonu gibi tipik Apple Pay ile ilişkili sistem özelliklerinin yerini almasına olanak tanıyacak. Yalnız uygulama geliştiricilerin öncelikle Apple’dan yetki talep etmesi gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6443 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nfc, apple pay ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim