Anlık Bildirim

Huawei yeni işletim sistemini tanıttı: Android'ten tamamen bağımsız

Çinli teknoloji devi Huawei, Android ile hiçbir ilgisi olmayan yeni HarmonyOS NEXT işletim sistemini resmen tanıttı. Şirket platformu geliştirmek için yaklaşık 1 milyar dolar harcayacak.

Huawei yeni işletim sistemini tanıttı: Android ile ilgisi yok Tam Boyutta Gör

Huawei, bağımsızlığını kazanma yolunda önemli bir adım daha attı. Çinli teknoloji devi bir süredir gündemi meşgul eden HarmonyOS NEXT işletim sistemini tanıttı. Şirkete göre yeni HarmonyOS, LiteOS'u temel alıyor ve AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) ile hiçbir ilgisi yok.

Huawei yetkilileri, HarmonyOS NEXT'in tamamının, programlama dili ve derleyici de dahil olmak üzere şirket içinde geliştirildiğini söylüyor. AOSP bileşenleri içermemesi nedeniyle normal HarmonyOS'tan farklı olarak Android uygulamalarını desteklemediğini belirtelim.

983 milyon dolar harcanacak

Şu anda HarmonyOS NEXT için 200'den fazla uygulama ve yaklaşık 70 oyun geliştiriliyor. Tahminlere göre yıl sonuna kadar platformda 5.000'den fazla uygulama mevcut olacak. Huawei yeni yazılımı geliştirmek için 7 milyar yuan (yaklaşık 983 milyon dolar) gibi bir para harcamayı planlıyor.

Huawei yeni işletim sistemini tanıttı: Android ile ilgisi yok Tam Boyutta Gör

HarmonyOS NEXT'in kapalı beta sürümü yakında Huawei Mate 60, Huawei Mate 60 Pro ve Huawei Mate X5 akıllı telefonlara yüklenebilecek. Final sürümünün 2024'ün dördüncü çeyreğinde yayınlanması bekleniyor. İşletim sisteminin arayüz tasarımını yayınlanan teaser videosunda görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26729 kez okundu.
45 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, işletim sistemi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim