Anlık Bildirim

Huawei doğruladı: HarmonyOS Next Çin'e özel olacak

Huawei, yerel APK dosyalarına olan desteği sonlandıran HarmonyOS Next sürümü özelinde yeni bir duyuru paylaştı. Yeni işletim sistemi, yalnızca Çin pazarına özel olacak.
Huawei doğruladı: Telefonlarda APK desteği sona mı eriyor? Tam Boyutta Gör
Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden Huawei, HarmonyOS özelinde büyük bir değişime hazırlanıyor. Kaçıranlar için yakın tarihte tanıtılan HarmonyOS Nextyerel APK dosyalarına olan desteği sonlandırdı. Bu da özellikle küresel pazardaki Huawei sahipleri arasında kafa karışıklığına neden oldu. Şimdi bu karışıklığın ortasında Huawei CEO'su Richard Yu, bazı soru işaretlerine açıklık getirdi. 

HarmonyOS Next, Çin'e özel olacak

Bilmeyenler için, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin sonucunda Huawei'nin Google servislerine olan erişimi kısıtlandı. Bu bağlamda Dünya çapında satışa sunulan cihazlarda, Play Store, GmailYouTube ve benzeri hiçbir Google Servisi bulunmuyor. Ancak APK'lar üzerinden bu uygulamalara erişim sağlanabildiğini hatırlatalım. Dolayısıyla APK desteğini sonlandıran HarmonOS Next, önemli bir değişikliğe işaret ediyordu. 

Duyurudan bir hafta sonra ise Huawei, yurt dışındaki birimlerin yeni işletim sistemini almayacağına dair açıklama yaptı. Dolayısıyla Çin dışındaki cep telefonları ve tabletler, Google hizmetlerinden ve uygulamalarından yoksun olan HarmonyOS benzeri EMUI'yi kullanmaya devam edecek ve yerel Android uygulamalarına destek sunacak.

Ayrıca Huawei, kullanıcıların HarmonyOS'a geçişi kabul etmeye hazır olana kadar (EMUI) markasını kullanmaya devam edeceğini söylüyor. Bu konuda birçok kez güvence veren şirket, Google'sız telefonlar özelinde büyük bir uygulama geliştirici topluluğu oluşturduğunu vurguladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim