Anlık Bildirim

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS, 600 milyon kullanıcıya ulaştı

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, HarmonyOS'a dayanan 30'dan fazla işletim sistemi geliştirildiğini ve kullanıcı sayısının 600 milyona ulaştığını açıkladı.      
HarmonyOS, 600 milyon kullanıcıya ulaştı Tam Boyutta Gör
2019 yılında ABD, Huawei Technologies'e karşı sert yaptırımlar uygulayarak bu Çinli şirketin gelişmiş çip teknolojilerinin yanı sıra Google'ın Android yazılım altyapısına erişimini kesti. Sonuç olarak Çinli dev, istemci cihazlar için HarmonyOS ve sunucu sistemleri için EulerOS işletim sistemini geliştirdi ve bugüne kadar da kullanıcı tabanını genişletmeye devam ediyor.

HarmonyOS'a yatırım devam edecek

Huawei'nin kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei'ye göre kurduğu şirket, ABD yaptırımlarının baskısı altında, zaman zaman zor olsa da başarılı olabilecek. Zhengfei'ye göre, şu anda Çin'de akıllı telefonlara, tabletlere ve endüstriyel ekipmanlara yüklenen yaklaşık 30 çeşit HarmonyOS işletim sistemi kullanılıyor ve platformun toplam kullanıcı sayısı 600 milyon kişiye ulaşıyor. Huawei, sunucu tabanlı EulerOS da dahil olmak üzere bu ekosistemin geliştirilmesi için her yıl binlerce geliştiricinin emeğine ve milyarlarca dolarlık sermayeye yatırım yapmaya devam edecek.

HarmonyOS, 600 milyon kullanıcıya ulaştı Tam Boyutta Gör
Huawei'nin kurumsal bulut ekosistemi EulerOS platformu üzerinde çalışıyor ve Çin'deki diğer endüstriyel ortaklar da buna bağlanacak. Huawei'yi vuran tüm sert ABD yaptırımlarından sonra bile, şirketin kurucusunun Amerikalıların en iyi uygulamalarını benimsemeyi utanç verici bulmaması dikkat çekici. En azından kendisinin de inandığı gibi, Huawei'nin insan kaynaklarını ve bilimsel potansiyelini geliştirebilmesi için Çin'in de uzmanlar ve geliştiriciler için ABD kadar cazip koşullar yaratması gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8493 kez okundu.
7 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim