Anlık Bildirim

Huawei CEO'su şirketi "hayatta kalma" moduna geçirdi

Çinli teknoloji devi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, şirketi kurtarmak için birçok şeyin feda edileceği bir "hayatta kalma" moduna geçildiğini bildirdi.       

Huawei CEO'su şirketi 'hayatta kalma' moduna geçirdi Tam Boyutta Gör

Huawei CEO'su Ren Zhengfei, çalışanlara makroekonomik zorlukların şirketin geleceğini doğrudan tehdit etmeye başladığını itiraf etti ve onlara alınacak önlemler ve gelecek planlarından bahsetti.

Zhengfei'ye göre küresel talep önümüzdeki on yıl içinde azalacak ve önümüzdeki üç yıl şirket için özellikle zor geçecek ve Huawei bu dönemde hayatta kalmaya odaklanmak zorunda kalacak. Asya medyasında yer alan haberlere göre CEO, Huawei'nin 2023-2024 yılları arasında bunu başarıp başaramayacağından emin olmadığını yazdı. Kötümser görünümün kaynağı pandemi, savaş ve ABD yaptırımlarının ekonomik etkileri oldu.

Toplu işten çıkarmalar olabilir

Ren Zhengfei notunda ayrıca, bu nedenler dolayısı ile Huawei'nin karmaşık yüksek riskli projeleri dondurması, verimliliği artırmak için bulut platformuna geçmesi, elektrikli araçlar gibi anahtar olmayan alanlardaki araştırmaları azaltması ve kâr etme olasılığı çok düşük olan işleri bıçak altına yatırması gerektiğinden bahsetti.

Huawei CEO'su şirketi 'hayatta kalma' moduna geçirdi Tam Boyutta Gör

Zhengfei, şirketin bazı yabancı pazarlardaki varlığını terk etmesi ya da azaltması ve çalışanlarını ülkelerine geri göndermesi gerekeceğini de göz ardı etmedi. Bu da toplu işten çıkarmalar ve şirketin bazı ülkelerden çekilebileceği anlamı taşıyor.

Öte yandan Zhengfei, şirketin geleceğinin önümüzdeki birkaç yılın ötesinde belirsiz olduğunu söyledi.

Kaynakça https://www.reuters.com/technology/founder-chinas-huawei-urges-focus-cash-flow-survival-downturn-media-2022-08-23/ https://www.theregister.com/2022/08/24/huawei_ceo_warning/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9919 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, ren zhengfei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim