Anlık Bildirim

3500 dolarlık Apple Vision Pro'da popüler uygulamalar kullanılamıyor!

Netflix'in ardından Spotify ve YouTube'un da Apple Vision Pro için uygulama geliştirmediği ortaya çıktı. Kullanıcılar, Safari tarayıcıyı kullanmak zorunda kalacak.
apple vision pro spotify youtube uygulaması yok Tam Boyutta Gör
Netflix, bu hafta başında Netflix abonelerinin içerikleri Vision Pro web tarayıcı üzerinden izleyebileceklerini, özel bir uygulamanın geliştirilmediğini söylemişti. Yeni bir rapora göre, YouTube ve Spotify, Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü için uygulama sunmayı planlamıyor.

YouTube ve Spotify dışında popüler birçok uygulama yok!

YouTube, YouTube Vision Pro uygulaması geliştirilmediğini, YouTube iPad uygulamasının da cihazda çalışmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Spotify da AR/VR başlığa özel bir uygulama üzerinde çalışmıyor ve Spotify iPad uygulaması Vision Pro App Store’da olmayacak. Vision Pro kullanıcıları Netflix gibi YouTube ve Spotify’a Safari tarayıcı üzerinden erişebilecek.

Vision Pro’nun pahalı olması ve Apple’ın çok fazla ürün satmasının beklenmemesi nedeniyle birçok şirket, Vision Pro için bekleyelim ve görelim yaklaşımını benimsemişe benziyor. Vision Pro’yu iPhone veya iPad’e kıyasla çok daha az kişi kullanacak; bu, ayrı bir uygulamanın geliştirilmemesinde önemli bir etken olabilir ancak iPad uygulamaları doğrudan cihazda çalışabiliyorken YouTube ve Spotify’ın buna izin vermemesi şaşırtıcı.

Vision Pro popüler olursa ve Disney+, Amazon Prime Video, Max gibi uygulamalar çok fazla kullanılırsa henüz uygulama yayınlama düşüncesinde olmayan şirketlerin fikri değişebilir. Bu arada yalnızca Netflix, Spotify, YouTube değil, Instagram, Facebook, WhatsApp, Amazon, Google, Gmail gibi birçok popüler uygulama da Vision Pro uygulama mağazasında henüz yok.

iPad uygulamaları varsayılan olarak Vision Pro'da mevcut olsa da geliştiriciler, uygulamalarının cihazda görünmesini devre dışı bırakabiliyor. Yukarıda listelenen başlıca uygulamaların Vision Pro için hiç çıkmayacağı kesin değil ancak ‌iPad‌ uygulama erişimini kapattıklarını açık ve henüz özel Vision Pro uygulamalarını duyurmadılar.

Apple Vision Pro ne zaman çıkacak?

Apple Vision Pro, ilk olarak Amerika’da 2 Şubat’ta satışa çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim