Anlık Bildirim

Nokia markalı Android telefonların 2017'de satışa sunulacağı resmen onaylandı

Akıllı telefon ve tablet pazarına geri dönme planları yapan Nokia bugün HMD Global (HMD) ile bir lisans anlaşması imzaladı. Resmen doğrulanan Nokia markalı Android telefonlar 2017 başında gelecek.
Android kullanan ilk Nokia markalı akıllı telefonların önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulması bekleniyor. Nokia, Mayıs ayında tablet ve akıllı telefon pazarına geri dönme planlarını açıkladıktan sonra, bugün HMD Global (HMD) ile bir lisans anlaşması imzalandı. Bu nedenle artık konu hakkında daha fazla detaylı bilgiye sahibiz. Finlandiya'da bulunan HMD Global, en az 10 yıl sürecek marka lisans anlaşması kapsamında Nokia telefonlarının yeni yuvası olacak.
Microsoft, şirketin telefon hizmetini satın aldıktan sonra Nokia markasını sonlandırarak akıllı telefonlar için Lumia furyasını başlatmıştı. Şimdi ise Nokia web sitesinde akıllı telefonların ve tabletlerin geri geldiğini gösteren yeni bir telefon bölümü açılmış durumda. Android destekli ilk Nokia markalı akıllı telefonlar 2017 yılının ilk yarısında satışa sunulacak.
Nokia, Microsoft'un satın almasından hemen önce Android tabanlı cihaz girişiminde bulunmuş, anlaşmanın ardından piyasaya sürülen şirketin ilk Android cihazı iPad mini klonu Nokia N1 olmuştu. Android destekli bir Nokia akıllı telefonunun Apple, Google, Samsung ve piyasadaki diğer birçok Android telefon ile gerçek anlamda rekabet edip edemeyeceğini görebilmemiz için önümüzdeki yılın başını beklememiz gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6622 kez okundu.
34 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim