Anlık Bildirim

Nokia markasına veda, bu kez dönüşü yok

Yıllardır Nokia markalı akıllı telefonlar üreten HMD Global ortaklığı artık sadece kendi markasını kullanacak. Lansman hazırlıklarını sürdüren firma Nokia markasına veda etti. 
Nokia Tam Boyutta Gör
2000’li yılların başında akıllı telefon pazarının en popüler ismi olan Nokia, iPhone ve Android hamlelerine gerekli yanıtı veremeyince büyük bir çöküşün içerisine girmişti. Microsoft’un Windows akıllı telefon çalışmalarının bir parçası olarak 2014 yılında 5 milyar Euroya satın alınan Nokia, kısa süre sonra şok bir kararla akıllı telefon pazarına veda etmişti.

Nokia artık kaçınılmaz sona geldi

2016 yılında Finli HMD Global konsorsiyumu tarafından satın alınarak yeniden faaliyete başlayan Nokia markası, yaklaşık 7 yıl boyunca farklı akıllı telefon modelleri ile belirli pazarlarda boy göstermişti.

Ne var ki eski şaşaalı günlerine bir türlü dönemediği için Nokia markasına çok bel bağlamak istemeyen HMD Global, geçen yılın sonlarında kendi markası ile akıllı telefon üretmeye başlamıştı. Bu yılın başlarında da beklenen haber geldi.

HMD Global bundan sonra sadece kendi markasına ait akıllı telefonlar satacak ve Nokia markasını kullanmayacak. Firmanın ayrıca tablet ve tam kablosuz kulaklık üreteceği de belirtiliyor. Bu gelişme Nokia akıllı telefonların artık tamamen piyasadan silineceğini gösteriyor.

Firmanın sitesinde halen Nokia Telefonlarının Üreticisi ibaresini kullanması en azından Nokia markalı cep telefonlarının üretime devam edeceği ihtimalini akıllara getiriyor. HMD Global yaklaşan MWC 2024 fuarında ilk tanıtımını yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7519 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hmd global, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim