Anlık Bildirim

Huawei küllerinden doğuyor: Çin'de zirveyi ele geçirmek üzere

ABD yaptırımlarıyla telefon pazarında büyük darbe alan ve pazar payı kaybeden Huawei adeta küllerinden yeniden doğuyor. Şirket, 2024'ün ilk çeyreğinde Çin'de telefon pazarında zirveye ortak oldu.
Huawei küllerinden doğuyor: Çin'de zirveyi ele geçirmek üzere Tam Boyutta Gör
ABD yaptırımlarıyla telefon pazarında büyük darbe alan ve pazar payı kaybeden Huawei adeta küllerinden yeniden doğuyor. Şirket, geçen yılın ağustos ayında Huawei Mate 60 serisini piyasaya sürmesinden bu yana kaybettiği konumunu yeniden kazanıyor.

Huawei zirveye ortak oldu

Huawei, 2024'ün ilk çeyreğinde Çin'de %17'lik pazar payıyla %17.1 pazar payı elde eden Honor'u neredeyse yakaladı. Şirket yıllık bazda %110 büyüme elde etmeyi başardı. Huawei'nin Nova 12 serisi, bu çeyrekteki sevkiyatların üçte birini oluşturdu.

Huawei küllerinden doğuyor: Çin'de zirveyi ele geçirmek üzere Tam Boyutta Gör
IDC'nin raporuna göre tedarik zinciri problemlerine sahip olan Huawei, pazar talebini karşılamakta zorlanıyor. Yakın zamanda tanıtılan yeni Pura 70 serisinin yoğun talebi karşılayamadığı belirtiliyor. Yeni seriyle beraber yılın ikinci çeyreğine Huawei'nin zirveyi ele geçirmesi bekleniyor.

Sıralamaya baktığımızda üçüncü sırada %15.7 pazar payıyla Oppo'nun dördüncü sırada ise %15.6 ile Apple'ın olduğunu görüyoruz. Bu iki şirket için Çin'de işle iyi gitmiyor. Oppo'nun satışları geçtiğimiz seneye göre %15.5 düşerken, Apple'ın satışları da %6.6 geriledi. Huawei'nin net bir şekilde diğer üreticilerden pazar payı çaldığını görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
8757 kez okundu.
14 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon satışları ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim