Anlık Bildirim

YouTube tüm dünyada yayın kalitesini düşürüyor

İnternet trafiğinde zaten önemli bir baskı oluşturan YouTube platformu, koronavirüs salgını nedeniyle artan yoğunluğu etkilememek için yayın kalitesini tüm dünyada düşürüyor.

YouTube tüm dünyada yayın kalitesini düşürüyor Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle milyarlarca insanın eve kapanması internet trafiğine aşırı bir yük bindirmiş durumda. Önce Avrupa sonra da Hindistan içerik platformlarından yayın kalitesini düşürmesini ve trafiğe olan baskıyı azaltmasını istemişti. Anlaşılan bu tüm dünyada geçerli olacak.

Dünya geneline yayılıyor

Gelen bilgilere göre YouTube olarak video kalitesini tüm dünyada SD yani 480p olarak sınırlayacak. Videolar 480p çözünürlüğünde başlarken kullanıcının daha yüksek çözünürlük seçeneklerini manuel olarak seçme imkanı devam edecek.

Henüz net bir tarih yok ancak kalite kısıtlaması kararının kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor. Hali hazırda YouTube videoları HD yani 720p çözünürlüğünde başlıyor.

Bugün 8K çözünürlükleri konuşuyor olsak da yaşanan şok gelişmeler istemeden de olsa imkanları sınırlamaya başladı. Sadece YouTube değil Netflix gibi diğer tüm platformların ve Instagram gibi sosyal ağların da dünya genelinde video kalitelerini varsayılan olarak aşağı çekmeleri bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6512 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, youtube 480p ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim