Anlık Bildirim

Folding@Home girişimi 470 PFLOPS seviyesine ulaştı

Kullanıcıların grafik güçlerini bağışlayarak bir örgü sistemi oluşturduğu Folding@Home girişimi 400 bin gönüllüye ulaştı. Pik performans ise 470 PFLOPS ile rekor kırdı.

Folding@Home girişimi 470 PFLOPS seviyesine ulaştı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınının insanlığı tehdit eder hale gelmesi nedeniyle sayısız teknoloji üreticisi işi gücü bırakarak tüm kaynaklarını bu soruna yönlendirdi. Folding@Home girişimi de virüse karşı önemli bir cephe aşmış durumda.

En süper bilgisayar

İnsanlığı tehdit eden hastalıklar konusunda bilim adamlarına grafik gücü sağlamayı amaçlayan Folding@Home girişimi koronavirüs salgını ile birlikte kaynaklarını koronavirüs araştırmalarına ayırdı. Nvidia’nın da oyunculara çağrı yaptığı girişim önemli bir aşamaya ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre 400 bin kullanıcı grafik gücünü girişim ile paylaşmış durumda. İnanılmaz bir süper bilgisayar gücüne ulaşan ağ sisteminde 470 PetaFlops pik değer elde edildi. Dünyanın en süper bilgisayarı Summit bile pik zamanda 200PLFOPS seviyesine ulaşabiliyor.

Bağlantı noktalarını bir araya getirerek bir süper sistem oluşturan Folding@Home girişimi sayesinde COVID-19 virüsünün protein yapısı ile ilgili modellemeler ortaya çıkmaya başladı. Sonrasında bu yapılara etkili olabilecek kimyasallar ve yöntemler araştırılacak. Summit bilgisayarı şimdiye kadar koronavirüs ile savaşabilecek 77 farklı kimyasal bulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim