Anlık Bildirim

Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor

Intel, XeSS 1.3'ün yakında oyunlara geleceğini duyururken yeni sürümün daha ayrıntılı yeniden yapılandırma, daha iyi kenar yumuşatma ve daha fazla zamansal kararlılık sunduğunu söyledi.
Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor Tam Boyutta Gör
Intel, bir süre önce Intel Arc Alchemist ekran kartlarını ve Core Ultra Meteor Lake işlemcilere güç veren Intel Arc iGPU'lar ile birlikte çalışan XeSS 1.3 (Süper Örnekleme) sürümünü yayınladı. Yeni süper örnekleme teknolojisi, belirli bir çözünürlükte görüntü kalitesini artıran eşitli kaput altı iyileştirmelerle birlikte geliyor. Paylaşılan örneklerde farkın oldukça büyük olduğu görülüyor.

Intel XeSS 1.3 ciddi iyileştirmeler getiriyor

Nvidia DLSS ve AMD FSR’ye karşı konumlanan Intel XeSS, hem masaüstü GPU’ları hem de Core Ultra serisinde bulunan entegre Arc GPU’ları ile birlikte çalışacak şekilde geliştirilmiş bir teknoloji. Ancak Intel XeSS, platformdan bağımsız olarak Radeon ve GeForce RTX kartlarla da çalışabiliyor. Teknoloji, yapay zeka donanımını kullanan Arc serisi kartlarla birleştirildiğinde ise daha yüksek sonuçlar verebiliyor.

Intel XeSS 1.3 Tam Boyutta Gör
Intel, XeSS 1.3 ile birlikte daha ayrıntılı yeniden yapılandırma, daha iyi kenar yumuşatma, daha az ghosting ve daha fazla zamansal kararlılık sağladığını, aynı zamanda oyunlarda performansın önemli ölçüde artırıldığını söylüyor. Intel ek olarak yeni ön ayarları da kullanıma alıyor: Ultra Performans, Ultra Quality Plus ve Native Anti-Aliasing ayarı. Intel, Native AA ayarında yükseltme yapmıyor ve genel olarak DLAA yaklaşımını benimsiyor.

Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor Tam Boyutta Gör
Intel aynı zamanda kıyaslamaları testleri de paylaştı. Arc A750 özelinde yapılan testlerde önceki XeSS sürümlerine kıyasla ortalama yüzde 10'luk bir performans artışı sağlandığı belirtiliyor. Işın izleme tarafında ise Diablo IV'te yüzde 28’lik gibi devasa performans artışı elde edildiği görülüyor. Geliştirilmiş görsel doğruluğu da hesaba kattığımızda XeSS 1.3 güçlü bir yükseltme gibi görünüyor. Bu arada Intel Core Ultra 7 155H için ortalama performans artışının da yüzde 8 olduğunu belirtelim.
Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor Tam Boyutta Gör
Güncellenmiş Intel XeSS 1.3 SDK GitHub'da mevcut durumda. XeSS desteği 100'den fazla oyunda bulunurken Intel, XeSS 1.3'ün yükseltmeleri ve yeni entegrasyonları konusunda oyun geliştiricileriyle yakın bir şekilde çalıştığını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim