Anlık Bildirim

Türkiye Kart kullanıma sunuluyor: Her şey tek kartta toplanıyor

Harç ve vergi ödemesi, raylı sistemler, toplu taşıma, yiyecek-içecek otomatı gibi pek çok alanda ve tüm şehirlerimizde kullanabileceğimiz Türkiye Kart kullanıma açılıyor. 
Türkiye Kart Tam Boyutta Gör
Ülkemizin hemen her şehrinde genelde toplu ulaşımda ancak bazı şehirlerde daha geniş alanda olmak üzere akıllı kartlar kullanıma sunuldu. Bununla birlikte her şehrin kartı diğer şehirde geçerli olmuyor. Bunu ortadan kaldıracak Türkiye Kart, yeni bir dönemi başlatmaya hazır.

Türkiye Kart nedir?

Türkiye Kart vatandaşlara pek çok işlemi tek bir yerden yapma imkânı sunuyor. POS cihazlarında, ATM’lerde, bankalarda, harç ödemelerinde, vergi ödemelerinde, yiyecek-içecek otomatlarında, toplu taşımada, ulaşımda vatandaşlar sadece Türkiye Kart ile ülkemizin yer yerinde kullanım sağlayabilecek.

Para yükleme işlemleri ise PTT şubeleri, bankalar, çevrim içi platformlar ve anlaşmalı iş yerlerinden yapılabilecek. Troy ödeme sistemleri temelinde geliştirilen Türkiye Kart aslında ön ödeme kartını ve ulaşım kartını bir araya getiriyor.

Teknik altyapı testleri Konya’da tamamlanan Türkiye Kart yıl sonuna kadar 6 şehirde kullanıma sunulmuş olacak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30551 kez okundu.
63 kişi, toplam 70 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkiye kart, troy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim