Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu tarafından 196 milyon TL cezaya çarptırılan Google'dan açıklama

Arama motoru pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı için yaklaşık 200 milyon TL cezaya çarptırılan Google'dan açıklama geldi. İşte Google'dan gelen o cevap:

Rekabet Kurumu tarafından 196 milyon TL cezaya çarptırılan Google'dan açıklama Tam Boyutta Gör

Arama ağı reklamlarının haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Rekabet Kurumu tarafından 196 milyon 708 bin 54,78 TL idari para cezasını çarptırılan Google'dan beklenen açıklama geldi.

Gelirlerini reklamlardan elde ettiğini belirterek kendini savunan Google'dan gelen açıklama şu şekilde:

“Kullanıcılar, Google'dan güvenebilecekleri ve yüksek nitelikli arama sonuçları sunmasını bekliyor. Biz de kullanıcılarımızın bu beklentisi doğrultusunda onlara en ilgili yanıtları sunarken arama sonuçları ile değil, reklam gösterimlerimizle gelir elde ediyoruz. Google üzerindeki her reklam açık bir şekilde işaretlenerek diğer arama sonuçlarından ayrılmaktadır. Yapıcı yaklaşımımızı sürdürerek, Google arama hizmetinin nasıl çalıştığına ilişkin yanlış anlamaları gidermek üzere Rekabet Kurumu ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Google neden cezaya çarptırıldı?

Rekabet Kurumu, Google’ın arama sonuç sayfalarında gösterilen arama ağı reklamlarının Türkiye'deki rekabet kurallarını ihlal edip etmediği ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Bunun üzerine kasım ayının ilk haftasında Google'ın sözlü savunması alındı. Kurul, Google'daki arama sonuçlarının en üstünde organik sonuçlar yerine reklam sonuçları gösterilmesinin haksız rekabete yol açtığına karar vermiş ve arama ağı reklamlarının organik sonuçları ezmemesini istemişti. Bunun üzerine Google da, organik sonuçların daha fazla tıklandığını ve sorguların yalnızca yüzde 16’sında metin reklamı bulunduğunu ifade ederek kendini savunmuştu.

Google'ın savunmasının alınmasının ardından yapılan araştırma sonucunda ABD'li teknoloji devinin "arama motoru pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle 196 milyon 708 bin 54,78 TL para cezasına çarptırılmasına ve söz konusu metin sonuçlarının organik sonuçları etkilemeyecek şekilde tasarlanmasına karar verildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10984 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google ceza ve
2 etiket daha rekabet kurumu Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim