Anlık Bildirim

Microsoft’tan tüketici dostu karar: Habersiz yenilenen Game Pass abonelikleri iptal edilebilecek

Microsoft, İngiltere tarafından açılan bir soruşturma sebebiyle uzun süre kullanılmayan Game Pass aboneliklerini iptal edecek. Ayrıca sözleşme iptali ve para iadesi yapılabilecek.

Microsoft kullanılmayan Game Pass aboneliklerini iptal edecek Tam Boyutta Gör

Abonelik hizmetlerinin yenilenmesi konusunda araştırmalar gerçekleştiren İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), geçtiğimiz günlerde Game Pass ve Xbox Live Gold gibi Microsoft abonelikleri hakkında uyarılarda bulunmuştu.

Microsoft'tan tüketici dostu adım atıldı

Microsoft’un kullanıcı hizmetlerinin otomatik olarak yenilenmesi konusunda yeterince net olmadığını ve bu özelliğin kapatılmasının kolaylaştırılmadığını vurgulayan CMA, kullanıcıların kullanmadıkları hizmetler için ödeme yaptıklarını bile fark etmeyebileceklerini belirtti. Yapılan uyarılar ile beraber tüketici dostu bir yaklaşım belirlemeye karar veren Microsoft hizmetlerinde değişikliğe gidiyor.

Yeni yapılacak değişiklikler ile birlikte şirket, 12 ay abonelik sahibi kullanıcılara ulaşacak ve isterlerse sözleşmelerini iptal etme ve orantılı bir geri ödeme fırsatı sunacak. Ayrıca sistem için en az 12 ay ödeme yapan ve aktif olmayan hesaplar ile iletişime geçmeyi planlayan Microsoft, herhangi bir yanıt almadığında otomatik alınan ödemeyi iptal edecek.

Microsoft’un yeni politikasının birçok kullanıcıyı sevindireceğini söyleyebiliriz. İlk olarak Birleşik Krallık'ta uygulanacak yeni değişiklikler ileride küresel olarak kullanıma sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim