Anlık Bildirim

Intel’in bazı Xe GPU’ları Ray Tracing’e donanımsal destek sunacak

Intel yavaş yavaş ekran kartı pazarına girmeye hazırlanıyor. Son gelen haberlerde firmanın üzerinde çalıştığüı GPU’ların ışın izlemeye destek sunacağına yer verildi.
Intel’in bazı Xe GPU’ları Ray Tracing’e donanımsal destek sunacak
 
Intel’in yayınladığı blog yazısında yer alan bir detay firmanın GPU pazarına girişine dair heyecanı bir kat arttırdı. Firmanın daha önceden de bilinen bazı yol haritası bilgilerine ek olarak ortaya çıkan plan mavi takımın GPU yolculuğuna daha yüksek beklentilerle başlamasını sağlayabilir.

Şimdilik veri merkezleri için 
 

Intel daha önceden yayınladığı görsellerine göre Xe ailesi çözümlerini veri merkezleri ve son kullanıcı odaklı olarak ikiye ayıracak. Yapay zeka gibi ağır yüklere yönelik geliştirilen kulvarda sunulacak Ray Tracing’e donanımsal hızlandırma desteği donanım severlerin aklında kullanıcılara yönelik modellerde de ışın izleme deneyimine yönelik soru işaretleri oluşturdu.
Intel’in bazı Xe GPU’ları Ray Tracing’e donanımsal destek sunacak
 
Şu anlık veri merkezleri için açıklanan durumun eğer olur da donanımsal bir hızlandırma sunulursa Intel’in elini güçlendireceğine şüphe yok. Son olarak 2020 yılında Intel’in kendi 10 nm sürecinden geçecek modellerin son ortaya çıkan iddialara göre Samsung’un Güney Kore’deki 5 nm FİnFET üretim tesislerinden çıkacağını da ekleyerek sözlerimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim