Anlık Bildirim

Intel, dizüstü ve masaüstü CPU sevkiyatında AMD ve Apple’ı üçe katladı

Canalys’in geçtiğimiz yılın son çeyreğine ilişkin küresel işlemci raporuna göre Intel, masaüstü ve dizüstü bilgisayar işlemcilerinde AMD ve Apple’ı üçe katlamayı başardı.
Intel, dizüstü ve masaüstü CPU’larında AMD ve Apple’ı üçe katladı Tam Boyutta Gör
Pazar araştırma firması Canalys, 2023 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin küresel işlemci raporunu yayınladı. Raporda bölgelere göre kullanıcı eğilimleri de irdelenirken en dikkat çekici faktör ise Intel’in işlemci sevkiyatlarında oldu. Intel, ilgili dönemde masaüstü ve dizüstü bilgisayar işlemcilerinde AMD ve Apple’ın toplamından üç kat daha fazla sevkiyat gerçekleştirmiş durumda.

Intel, rakiplerini üçe katladı

Rapora göre APAC (Asya Pasifik) ve EMEA'da (Avrupa ve Orta Doğu / Afrika) pazarlarında masaüstü bilgisayarlara olan talebin canlı olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte PC dizüstü bilgisayar segmentinin Çin ve Latin Amerika bölgesinde güçlü olduğu, Kuzey Amerikalı kullanıcıların ise daha çok tabletlere eğilimli olduğu belirtiliyor.

Intel, dizüstü ve masaüstü CPU’larında AMD ve Apple’ı üçe katladı Tam Boyutta Gör
Rapor aynı zamanda işlemci sevkiyatlarını da ortaya koyuyor. Buna göre Intel, bir önceki yıla göre yüzde 3 büyüme yaşayarak işlemci sevkiyatını (masaüstü + dizüstü) 50 milyon birime çıkarmış durumda. AMD ise yüzde 1 küçülme ile 8 milyon adet, Apple ise yüzde 4 küçülme ile 6 milyon adetlik sevkiyat gerçekleştirebildi. Araştırma firması Intel'in yüzde 78'lik pazar payını koruduğunu, AMD'nin payının ise yüzde 13 olduğunu vurguluyor. Bu pazar payları tüm işlemci kategorilerini içerisine alıyor.

Intel, dizüstü ve masaüstü CPU’larında AMD ve Apple’ı üçe katladı Tam Boyutta Gör
Gelir açısından Intel, PC CPU sevkiyat gelirini yüzde 2 artırarak 41 milyar dolara yükseltmeyi başarırken, onu 8 milyar dolar gelirle Apple ve 5 milyar gelirle AMD takip etti. Apple ve AMD’nin büyüme oranları sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 6 oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2228 kez okundu.
11 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
canalys, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim