Anlık Bildirim

AMD mali tabloları yine riskli bölgeyi işaret ediyor

Son iki yıldır mali tablolarını artıya çıkarmayı başaran AMD gayretlere rağmen yine risk sınırına doğru iniyor. İlk çeyrekte faaliyet karı korkutucu oranlarda gerilemiş durumda.

Uzun bir süre şirket genelinde zarar ettikten sonra özellikle Lisa Su önderliğinde çıkışa geçen ve kar elde etmeyi başaran AMD yine düşüşe geçti. Mali tablolar riskli bölgeye doğru gidiş olduğunu gösteriyor.

Kırmızı alarm

Yılın ilk çeyrek raporlarına göre AMD toplamda 1.27 milyar dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 23 düşüş yaşadı. Faaliyet karı yüzde 82 düşüşle 38 milyon dolar olurken net kar da yüzde 65 düşüşle 18 milyon dolar oldu.

İlk çeyrek dönemde grafik kartı ile konsol satışlarında düşüş yaşanması ve kripto para madenciliğinin eski önemini kaybetmesi gelirlere etki etti. Aslında dibe vuran kripto para piyasasının AMD’yi şimdi etkilemeye başladığını görüyoruz. Düşüşü kesen ise kurumsal taraftaki ekran kartı ve işlemci satışları oldu.

Tablolarda sevindirici gelişme ise kâr marjının 5 puan artarak yüzde 41 seviyesine çıkması oldu. Bu dönemde gelir düştüğü için kâr marjının artışı tam hissedilemedi ancak ikinci çeyrekte beklenen 1.5 milyar dolarlık gelir ile faaliyet karının da biraz arttığını görebiliriz. Bununla birlikte Nvidia’nın rakibinden önemli bir pay çaldığı açık. Yıl içerisinde önemli bir hamle gelmezse AMD yeniden eksi pozisyonlara dönebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6525 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q1 2019 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim