Anlık Bildirim

Huawei'nin patronu açıkladı: Artık donanıma değil, yazılıma odaklanacağız

Çinli teknoloji devlerinden Huawei, ABD yaptırımlarına karşı koymak için yazılım geliştirmeye odaklanacak. Şirketin ana hedefi Avrupa ve Asya-Pasifik pazarlarını ele geçirmek.

Huawei'nin patronu açıkladı: Artık donanıma değil, yazılıma odaklanacağız Tam Boyutta Gör

Huawei Technologies'in kurucusu Ren Zhengfei, şirket çalışanlarını yazılımda "dünyaya liderlik etmeye" çağırdı. Gönderdiği notta, şirketin yazılıma odaklanması gerektiğini çünkü bu alanda gelecekteki gelişmelerin "ABD'nin kontrolü dışında" olduğunu söyledi.

Mektupta, Huawei'nin kısa vadede son teknoloji ekipmanlar üretmesinin zor olacağını belirtiliyor. Bu nedenle şirketin HarmonyOS, Mindspore bulut yapay zekası ve diğer BT ürünleri gibi yazılım ekosistemleri oluşturmaya odaklanması gerekiyor.

Ren ayrıca, gelecekteki gelişmelerin ABD'nin kontrolü dışında olacağını ve bu da şirkete daha fazla bağımsızlık ve özerklik kazandıracağını kaydetti. Ayrıca gönderdiği mektupta, "Avrupa ve Asya-Pasifik pazarlarına hükmettiğimizde, standartlarımız uyuşmazsa ABD buna olumsuz bakacak ve kendi bölgelerine girmemize izin vermeyecek." diyor.

Huawei'nin patronu açıkladı: Artık donanıma değil, yazılıma odaklanacağız Tam Boyutta Gör

Açık kaynaklı yazılıma yönelecek

Ren Zhengfei, yazılımın tanıtımının doğru iş modelini bulmaya bağlı olacağını vurguladı; ona göre, şirket açık kaynaklı yazılım dağıtmalı. Bilindiği üzere Huawei, zorlu çalışma kültürüyle tanınıyor. Bu nedenle, şirket yönetimi, genç çalışanların, yeni işlerine uyum sağlamalarına yardımcı olmak için psikologların işe alınmasını uygun görüyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2019'da Huawei'yi kara listeye aldı ve Amerikan merkezli teknolojiye erişimini yasakladı. Joe Biden yönetimi ise Trump'ın yaptırımlarını kaldıracak hiçbir emare vermedi. Yetkililer ayrıca Google'ın, çoğu Android uygulamasının temel aldığı geliştirici hizmet paketi olan Google Mobil Hizmetlerine erişimi olan yeni Huawei akıllı telefon modelleri üretmesini de yasaklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim