Anlık Bildirim

Netflix en güncel internet hızları raporunu yayınladı

Organize İşler: Sazan Sarmalı filmini yayınlayarak dikkatleri üzerine çeken Netflix güncel internet hızları ile ilgili yeni raporunu yayınladı. Ülkemizde ortalamada bir düşüş dikkat çekiyor.

Dünyada internet hızlarının artması elbette Netflix gibi platformların ortaya çıkmasını sağladı. Bununla birlikte halen çevrim içi yüksek kalite içerikler için pek çok internet altyapısı gerekli hızı sağlayamıyor. Netflix bu açıdan hizmet verdiği ülkeye göre altyapıların bir değerlendirmesini yapıyor.

Ortalamada düşüş var

Ocak 2019 itibariyle yapılan güncellemede ülkemizdeki internet altyapılarının performansı ortaya kondu. İlginç olan önceki analize göre internet hızlarının artmadığı ve aksine bazı sağlayıcıların düşüş yaşadığı.

Tabloya göre en hızlı internet Turknet tarafından ortalama 3.30Mbps seviyesinde veriliyor. Aralık ayında bu firma 3.45Mbps ortalama internet hızı vermekteydi ve yine tabloda lider durumdaydı.

İkinci sırada Superonline yer alıyor ve ortalaması 3.26Mbps. Geçen aya göre değişiklik yaşamayan firma tabloda bir sıra yükselmiş. Vodafone ise 3.24Mbps ile bir miktar yükseliş yaşamış ve bir sıra da yukarıya ilerlemiş.

Turksat Kablo bu yıl 3.39Mbps hızdan 3.12Mbps hıza düşmüş ve iki sıra gerilemiş. En büyük düşüşü ise Türk Telekom yaşamış. Firma 2.95Mbps ortalama hızdan 2.33Mbps hıza gerilemiş. Bu da onu bir sıra aşağı yani son sıraya indirmiş.

Tablodan son dönemlerde Turknet’in hep lider olduğunu görüyoruz ancak genel anlamda bir hız düşüşü yaşanmış. Sadece Vodafone istikrarlı bir şekilde altyapısını rekabetçi tutmayı başarmış.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12132 kez okundu.
46 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, netflix internet ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim