Anlık Bildirim

Google, YouTube'u büyük bir online alışveriş platformu yapmayı planlıyor

Bloomberg'e göre YouTube, izleyicilerin ürünleri doğrudan videolardan satın almasına olanak tanıyan özellikleri test ediyor. YouTube, Amazon ve Alibaba ile rekabete hazırlanıyor.

Google, YouTube'u büyük bir online alışveriş platformu yapmayı planlıyor

Bloomberg'de yayınlanan bir rapora göre Google, YouTube'u Amazon ve Alibaba ile rekabet edecek bir alışveriş platformuna dönüştürmek için dünyanın en büyük video akış hizmeti sitesine değişiklikler ekliyor. Yayınlanan raporda, şirketin izleyicilerin yayınlanan videolarda sunulan oyunları, gadget'ları ve diğer ürünleri harici sitelere gitmeden satın almalarına olanak tanıyan yeni bir özelliği test ettiği belirtildi.

YouTube'dan alışveriş test edildi

Bir YouTube sözcüsü, şirketin bu özellikleri sınırlı sayıda video kanalıyla test ettiğini doğrularken, içerik oluşturucuların sergilenen ürünler üzerinde kontrol sahibi olacağını söyledi. Konuyla alakalı daha fazla ayrıntı paylaşılmazken sözcü, şirketin bunu bir deney olarak nitelendirdiğini belirtti.

Google, YouTube üzerinden ürün satışı için yaptığı testlerde çevrim içi mağaza sağlayıcısı Shopify'ı platforma entegre etti. YouTube'dan alışveriş özelliği sunulan bazı içerik oluşturucular, videolarda tanıttığı  ürünleri videonun altında bulunan bir alana listelediler. İçerik oluşturucular, listede en fazla 12 ürün bulundurabildiler.  

YouTube'un doğrudan satışlardan nasıl gelir elde etmeyi planladığı belli değil ancak içerik oluşturucular, görünüşe göre yeni girişim aracılığıyla yapılan satışların bir yüzdesini alacak ve bu da gelirlerini reklamların ötesinde çeşitlendirmelerine olanak tanıyacak.

Bu özellik test aşamasını geçip YouTube'a yerleşik özellik olarak gelirse, izleyiciler daha fazla kutu açma ve ürün tanıtma videolarıyla karşılaşacak demektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7495 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim