Anlık Bildirim

Müzik dinleyerek para kazanma: 7 kanıtlanmış yöntem!

Müzik dinleyin ve para kazanın! Evet, müzik dinleyerek para kazanmak mümkün. Peki, nasıl diyorsanız işte müzik dinlerken para kazanma yolları:                   

Müzik, çoğu kişi için günlük rutinin önemli bir parçası. İster uzun bir yolculuk sırasında, ister çalışma sırasında, ister sadece dinlenirken müzik, yaşamımızı ve duygularımızı etkileyen güçlü bir dil. Ancak çoğu insan müzik dinleyerek para kazanmanın mümkün olduğunu bilmiyor ve "Müzik dinleyerek para kazanan var mı?" sorusu çok soruluyor. İnternetten para kazanma söz konusu olduğunda, müzik dinlerken para kazanmak en eğlenceli yollardan biri. Peki, nasıl? Müzik dinleyerek para kazanabileceğiniz uygulamalar ve siteleri paylaşıyoruz.

Müzik dinleyerek para kazanmak için 🎧

müzik dinleyerek para kazanma yolları Tam Boyutta Gör
Müzik dinlemek, kesinlikle dünyadaki en popüler eğlencelerden biridir. Muhtemelen Spotify, YouTube, Apple Müzik veya başka müzik akışı platformuna abonesiniz ya da plak satın alarak müzik dinleme keyfi sürüyorsunuz. İster internette ister fiziksel mağazalarda sadece zaman değil, aynı zamanda büyük miktarda para da harcıyorsunuz. Peki tam tersi bir seçeneğiniz olduğunu biliyor muydunuz? Evet, müzik dinleyerek para kazanma yollarından bahsediyoruz. Müzik dinleyerek nasıl para kazanılır merak ediyorsanız, işte yolları:

1️⃣ Müzik incelemeleri yazın

müzik dinleyerek para kazanma yolu müzik incelemeleri Tam Boyutta Gör
Ekstra para kazanmak isteyen bir müzik aşığıysanız, müzik inceleme sitelerine kaydolmak başlamanın harika bir yoludur. Bu siteler size müzik dinlemeniz ve sanatçıların eserlerini geliştirmelerine yardımcı olmanız amacıyla geri bildirimde bulunmanızı ister ve bunun için size ödeme yaparlar.

Çoğu müzik inceleme sitesinde yalnızca birkaç dakika süren basit bir kayıt işlemi süreci vardır. Adınızı, e-posta adresinizi ve bazı temel bilgilerinizi vermeniz yeterli olur; müzik dinleyerek para kazanmaya başlayabilirsiniz. Müzik inceleme sitelerine kaydolmak için müzik uzmanı olmanız gerekmez. İhtiyacınız olan tek şey; müzik sevgisi ve geri bildirimde bulunma isteğinizin olması. Bu siteler, her seviyede incelemeciyi kabul eder. Bu nedenle, uzman olmadığınızı düşünerek es geçmeyin. Peki, kazancınız ne kadar olacak? Müzik inceleme sitelerinin ödeme oranları farklılık gösterse de çoğu, zamanınız ve emeğiniz karşılığında makul bir ödeme oranı sunar. Hatta bazı siteler arkadaşlarınıza tavsiyede bulunmanız veya detaylı incelemeler yazmanız karşılığında bonuslar bile sunuyor. Müzik inceleme sitelerinden elbette zengin olmayı beklemeyin ama bu, keyif aldığınız bir şeyi yaparak ekstra para kazanmanın harika bir yolu olacak.

2️⃣ Müzik içerikleri yazın

müzik yazarı olarak para kazanma Tam Boyutta Gör
Tutkunuz müzikse ve iyi bir yazarsanız, freelance müzik yazarı olabilir ve radyo istasyonları veya müzik siteleri için metinler yazabilirsiniz. Serbest yazar olmak için tek yapmanız gereken; belirli adımları takip etmektir. Fiverr veya Upwork gibi freelance platformlarda profil oluşturabilir ve müzik uzmanı olarak yazarlık hizmeti sunmaya başlayabilirsiniz.

Alternatif olarak deneyiminizi ve uzmanlığınızı sergilemek, sosyal medyada iş fırsatlarını aramak için bir portföy sitesi oluşturabilirsiniz. Böylelikle internet üzerinden müzik içerikleri (röportajlar, albüm incelemeleri, haberler vs) yazacağınız yeri bulmak daha kolay olur. Ne kadar deneyimli olursanız ve adınız ne kadar duyulursa, geliriniz de o kadar fazla olur.

3️⃣ Şarkı sözlerini yazıya dökün ve çeviri yapın

müzik dinleyerek para kazanma yolu transkripsiyon Tam Boyutta Gör
Transkripsiyon, müzik dinleyerek para kazanmanın başka bir yoludur. Şarkıları dinleyerek veya video klipleri izleyerek sözlerini yazarsınız. Başka bir dile hakimseniz şarkı sözlerini çevirerek kazancınızı daha da artırabilirsiniz.

Transkripsiyon uzmanı olarak iş bulmak için freelance platformlara göz atın veya WeLocalize, Cactus Global, Scribie gibi uzmanlaşmış transkripsiyon şirketlerine başvurun. Transkripsiyon işinden ne kadar para kazanacağınız büyük ölçüde deneyiminize ve yazma hızınıza bağlıdır.

4️⃣ Podcast yayını yapın

müzikle para kazanma podcast yayını Tam Boyutta Gör
Müzik tutkunuz var ancak yazmayı sevmiyorsanız, müzikle ilgili YouTube yayını veya podcast başlatabilirsiniz. Belirli bir türe odaklanabilir ve yeni çıkanları, yeni sanatçıları veya düetleri analiz edebilirsiniz. Ayrıca yeni video kliplere tepki videoları da çekebilirsiniz. Hakkında konuşabileceğiniz birçok konu ve odaklanabileceğiniz nişler var. Yeterli sayıda takipçiye ulaştığınız, reklam alarak, sponsorlarla veya ürün yerleştirme ve incelemelerle kanalınızdan veya podcast yayınlarınızdan para kazanabilirsiniz. YouTube ve podcastin çok kazançlı olduğunu belirtmek gerek. Platform önerisi olarak, Spotify, podcast yayınlayarak para kazanabileceğiniz en iyi platform.

5️⃣ Çalma listesi küratörü olarak para kazanın

müzik dinlerken para kazanma çalma listesi küratörü Tam Boyutta Gör
Müzikle para kazanmanın yollarından biri de; çalma listesi küratörü olmak. Spotify gibi bazı yayın platformları, bağımsız çalma listesi küratörlerinin kendi çalma listelerini resmî çalma listelerine dahil edilmek üzere göndermelerine olanak tanıyan programlara sahip. Çalma listeniz popülerlik kazanır ve önemli sayıda takipçi ve yayın çekerse ödeme alabiliyorsunuz. Çok fazla tanınan biri olursanız, müzisyenler ve plak şirketleriyle de çalışmaya başlayabilirsiniz. Çeşitli etkinlikler ve mekanlarda da çalma listeleri hazırlayarak para kazanmanız mümkün. Etkinlik organizatörleri, gece kulüpleri, restoranlar ve diğer mekanlar genelde ortamı ayarlamak için özenle seçilmiş çalma listelerine ihtiyaç duyar. Hedefledikleri ambiyansa uygun çalma listeleri hazırlayarak kazanç sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, film, TV ve reklam endüstrilerinde müzik süpervizörleri, belirli sahnelere, ruh hallerine veya temalara uyacak şekilde çalma listeleri hazırlar. Görsel içeriğe uygun çalma listeleri oluşturma konusunda yeteneğiniz varsa, serbest müzik süpervizörü olarak çalışabilirsiniz.

6️⃣ Müzik uygulamalarını test edin

müzik dinlerken para kazanma tester Tam Boyutta Gör
Müzik uygulamalarına yönelik kullanıcı testleri, müzikle ilgili çeşitli uygulamaların kullanılabilirliği, işlevselliği ve kullanıcı deneyimi hakkında geri bildirim ve fikir sunmayı içerir.

UserTesting ve Userlytics gibi web siteleri, test uzmanlarını uygulama geliştiriciler ve geri bildirim isteyen şirketlerle bir araya getirir. Düşüncelerinizi ve görüşlerinizi sunarken müzik uygulamalarındaki görevleri tamamlamanız istenir. Tamamladığınız her test için para kazanırsınız. Birçok müzik uygulaması geliştiricisi, kullanıcıların uygulamanın yayın öncesi sürümlerini test edebilecekleri beta test programları sunar. Hataları bildirerek, iyileştirilmesi gereken noktaları belirterek ve geri bildirim sağlayarak katkılarınız için ödüller hatta ödeme bile kazanabilirsiniz. Müzik uygulamaları için kullanıcı testlerine katılırken dürüst ve yapıcı geri bildirim sağlamak çok önemlidir. Geliştiriciler, uygulamalarını geliştirmek ve kullanıcılara daha iyi deneyimler sunmak için bu geri bildirimlere güveniyor. Ayrıca saygın platformlar ve geliştiricilerle çalıştığınızdan emin olun ve olası dolandırıcılıklara karşı dikkatli olun. Kullanıcı testi istikrarlı bir gelir sağlamasa da uygulama geliştirmeye katkıda bulunmanın ve ekstra para kazanmanın bir yoludur.

7️⃣ Online anketleri doldurun

müzikle para kazanma online anket siteleri Tam Boyutta Gör
Çevrimiçi anket sitelerine katılmak, müzik dinleyerek para kazanmanın bir başka yoludur. Bazı anket siteleri, şarkıları dinleyip geri bildirimde bulunduğunuz müzikle ilgili anketler sunar. Yalnız bu sitelerden kazanç ya azdır ya da hediye kartı kazanırsınız ve müzikle ilişkili anketleri sürekli olarak sunmazlar. InboxDollars, Swagbucks, LifePoints gibi bazı internet sitelerinde müzik tercihiniz, dinlediğiniz müzikler ya da sanatçılar üzerinden doldurabileceğiniz anketler ve çeşitli görevlerle karşılaşabilirsiniz. Doldurduğunuz her anketle puan kazanıyorsunuz ve sonrasında nakite çeviriyorsunuz.

Müzik dinleyerek para kazandıran siteler 💲

müzik dinleyerek para kazanma siteleri Tam Boyutta Gör
Müzik dinleyerek para kazandıran uygulamalar ve siteler de sıkça merak ediliyor. İşte yalnızca müzik dinleyerek para kazanabileceğiniz popüler siteler:
  1. Swagbucks: Anketleri doldurarak veya kısa görevleri tamamlayarak para kazanabilirsiniz.
  2. Playlist Push: Çalma listesi küratörlerine müzik incelemeleri için ödeme yapıyor.
  3. Music Xray: Yeni müzikleri keşfederken para kazanabileceğiniz bir sitedir.
  4. Spotify: Çalma listeleri ve podcast yayını yaparak para kazanabilirsiniz.
  5. Earnably: Müzikle ilişkili çeşitli görevleri tamamlayarak para kazandığınız bir ödül platformudur.
  6. Hit Predictor: Şarkıları puanlayarak puan toplar ve bunlara nakte çevirirsiniz.
  7. Current.us: Şarkı incelemeleriyle para kazandırır.
  8. RadioEarn: Müzik dinlerken para kazanabileceğiniz online radyo platformudur.
  9. Research.fm: Müzik incelemeleri yaparak hediye kartları ile ödüllendirilirsiniz.

Sadece müzik dinleyerek para kazanmak gerçekten mümkün. Bu alışılmadık kazanç yöntemi kulağa tuhaf gelebilir ancak evden para kazanmanın popüler olduğu dönemde gittikçe daha fazla insan müzikten kazanç sağlamanın yollarını arıyor. Basit online aktivitelerden daha yüksek kazanç sağlayacağınız müzik sektöründe girişimlere kadar farklı müzikle para kazanma yollarını burada bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim