Anlık Bildirim

Google’ın yeni yapay zekâsı ile iş görüşmelerine hazırlık yapabilirsiniz

Teknoloji alanında insan eğitmek isteyen Google; yazılım ve veri analizi gibi bölümlerde sertifika programı başlatmıştı. Şirket, şimdi de kişileri iş görüşmelerine yapay zekâ ile hazırlıyor.

Google'dan iş görüşmelerine hazırlık yardımcısı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Google, ABD başta olmak üzere dünya genelinde insanları teknoloji ve bilgisayar işlerinde eğitmek istiyor. Bu bağlamda birçok sertifika programı ve kurs başlatan Google, şimdi bir sonraki aşama için çalışıyor.

Yapay zekâ ile iş görüşmelerine hazırlanabilirsiniz

Teknoloji rollerine daha çok insan eğitmek isteyen Google, Interview Warmup aracını duyurdu. Bu araç ile yapay zeka yardımı ile iş görüşmelerine hazırlanabileceksiniz. Site, “biraz kendinizden bahsedin” gibi standart iş görüşmeleri soruları soruyor ve cevaplarınızı analiz ediyor. Cevaplar hem ses kaydı hem de metin olarak girilebiliyor. Araç daha sonra cevaplarınızı analiz ediyor ve neler üzerine çalışmanız gerektiğini belirtiyor. Fazla kullandığınız kelimelere karşı uyarı veya az konuştuğunuz konular hakkında uyarı alabiliyorsunuz.

Interview Warmup, Google’ın Career Certificates programındakilere odaklı kurulmuş ve mezunları işe yerleştirmede bir araç olarak kullanıma sunuluyor. Program, şimdilik yalnızca ABD’de kullanıma sunulmuş durumda ancak yakın zamanda Kuzey Amerika ve Avrupa’da da boy gösterebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim