Anlık Bildirim

Avrupa, 2030'a kadar 3 milyon halka açık şarj istasyonu hedefliyor

Elektrikli araçlara her geçen gün ile birlikte artan ilgi şüphesiz bu araçların şarj edilebilmesi için güçlü bir şarj istasyonu ağını gerektiriyor.

Avrupa, 2030'a kadar 3 milyon halka açık şarj istasyonu hedefliyor Tam Boyutta Gör

Pek çok Avrupa ülkesindeki hükümetler yeni benzinli otomobil satışlarının yasaklanması için son tarihleri belirlemeye başladı. Bu durum elektrikli araçlara olan ilgiyi artıracağı için Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa'daki kamuya açık elektrik şarj istasyonlarının sayısının 2025 yılına kadar bir milyona çıkarılmasını tavsiye etti.

2030'a kadar 3 milyon halka açık şarj istasyonu

Avrupa Alternatif Yakıtlar Gözlemevi'ne (EAFO) göre, 2020 yılında Avrupa'da toplamda 3.11 milyon EV ve PHEV(şarj edilebilir hibrit) varken 286.000 halka açık şarj noktası vardı.

Yeni EV'ler ve PHEV'ler, 2020'de Avrupa'da satılan yeni arabaların %10.5'ini oluşturuyordu ve EAFO, oranın 2025'te %20'ye ve 2030'da %30'a yükseleceğini tahmin ediyor. Artan EV ve PHEV sayıları ile birlikte halka açık şarj noktaları sayısı da önem kazanıyor. ACEA, elektrikli araçlara yönelik artan talebi karşılamak için 2025'e kadar 1 milyon şarj istasyonunu takiben sayının 2030'a kadar da 3 milyona çıkarılması gerektiğini savunuyor.

Avrupa, 2030'a kadar 3 milyon halka açık şarj istasyonu hedefliyor Tam Boyutta Gör

Halka açık şarj istasyonları Avrupa'da en çok Hollanda, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Norveç ve İtalya'da bulunuyor. Hollanda, 100 kilometre kare başına 160,5 şarj istasyonu ve şarj istasyonu başına da  4.4 EV ve PHEV ile bu konuda en yüksek yoğunluğa sahip.

Birçok Avrupa ülkesi, kamuya açık şarj istasyonlarının kurulması için kişilere, karşılıksız para yardımı teklifinde bulundu. Fransa ve Hollanda, EV veya PHEV sahiplerinin konutlarının yakınına halka açık şarj istasyonu kurmak için başvurmalarına izin veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim