Anlık Bildirim

Dacia Duster'ın 1.5 litrelik dCi motorları yenileniyor; işte yeni Blue dCi motorlar

Yeni nesil Dacia Duster'ın 1.5 litrelik dCi motorları güncelleniyor. Blue dCi adındaki dizel motorlar verimlilik ve performansı arttırırken zehirli gaz salınımını düşürecek. İşte Dacia Duster Blue dCi

Dacia Duster'ın 1.5 litrelik dCi motorları yenileniyor; işte yeni Blue dCi motorlar Tam Boyutta Gör
 

Gerek tasarım gerekse teknoloji bakımından elden geçirilerek yeni nesline kavuşturulan Dacia Duster, şimdi de yeni nesil dizel motorlara kavuşuyor. Sürüş deneyimini arttırmak ve emisyon değerlerini düşürmek adına geliştirilen yeni motorlar Blue dCi olarak adlandırılıyor. Dacia Duster Blue dCi versiyonları ufak bir performans artışıyla birlikte geliyor.

Dacia Duster’ın dizel kanadında sunulan 1.5 litrelik dCi motorunda 90 ve 110 beygirlik güç çıkışları bulunuyordu. Yapılan güncellemelerle birlikte bu değerlerin sırasıyla 95 ve 115 beygire çıkarıldığı açıklandı.

95 beygirlik yeni Blue dCi motorun ürettiği tork 30 Nm yükseltilerek 240 Nm’ye ulaştırılmış. Daha güçlü olan Blue dCi 115’in ise tork değerinde bir değişim yaşanmamış. Güncellemeyle birlikte Dacia Duster’ın her iki versiyonunda da 0-100 km/s hızlanmasının 1 saniyeden daha fazla kısaltıldığı söyleniyor.

Blue dCi diğer modellere de gelecek 

Dacia Duster’ın yeni dizel motorları emisyon değerlerini düşürebilmek için yeni sistemler kullanıyor. Motor isimlerinin başındaki “Blue” adından da anlaşılacağı üzere 1.5 litrelik dCi motorlar artık Adblue sıvısıyla çalışan SCR, yani Selective Catayltic Reduction sistemini kullanıyor. Egzoz hattı üzerindeki katalitik konvertör içerisinde bulunan bu sistem, egzozdaki Nox gazlarının oranını düşürdüğü gibi verimlilik ve performansa da katkı sağlıyor.

Geliştirilen her iki Blue dCi motorun da NEDC standartlarına göre 115g/km karbon dioksit salınımına ve 4.4 litre karma yakıt tüketimine sahip olduğu belirtiliyor. Dacia Duster, Blue dCi motorlarla birlikte Fransa’da 14 bin 350 eurodan başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı. Motorların diğer Dacia ailesine de ilerleyen haftalarda getirileceği söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26977 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dacia duster 2018, dacia duster blue dci ve 1.5 litre dci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim