Anlık Bildirim

Shell'den önemli karar: 1.000 akaryakıt istasyonunu kapatacak

Shell akaryakıt istasyonlarını kapatarak elektrikli araç şarj istasyonlarına yatırım yapacağını açıkladı. Şirket 2025 yılı sonuna kadar 1.000'den fazla akaryakıt istasyonunu elden çıkaracak.
Shell'den önemli karar: 1.000 akaryakıt istasyonunu kapatacak Tam Boyutta Gör
Dünyanın en büyük ikinci fosil yakıt üreticisi Shell, 2025 yılının sonuna kadar 1.000 akaryakıt istasyonunu kapatmayı planladığını duyurdu. Şirket bunun yerine elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısını artırmaya odaklanacak.

Shell'in dünya genelinde 46.000'den fazla akaryakıt istasyonu mevcut. Şirket önümüzdeki yılın sonuna kadar bu istasyonların yaklaşık %3'ünü, yani 1.000 tanesini kapatmayı planlıyor. Shell bu hamleyi elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik talepteki artışı karşılamak için yapıyor.

Shell'den önemli karar: 1.000 akaryakıt istasyonunu kapatacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv sektöründeki değişime ayak uydurma çabaları

Shell, 2023 yılında 54.000 olan elektrikli araç şarj noktası sayısını 2025 yılında 70.000'e ve 2030 yılında 200.000'e çıkarmayı planlıyor. Şirket benzin istasyonlarının konumunun elektrikli araç şarj istasyonları için de ideal olduğu görüşünde. Bu kapsamda 1.000 akaryakıt istasyonu elden çıkarılacak ve geri kalanlara daha fazla sayıda elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak.

Shell'den önemli karar: 1.000 akaryakıt istasyonunu kapatacak Tam Boyutta Gör
Shell'in akaryakıt istasyonlarını kapatma kararı, otomotiv sektöründe yaşanan değişimin bir göstergesi. Elektrikli araçlara olan talep arttıkça, benzinli araçlara yönelik talep azalıyor. Shell de bu değişime ayak uydurmak için elektrikli araç şarj istasyonlarına yatırım yapacak. Şirket, kapatacağı akaryakıt istasyonlarının yerleri hakkında herhangi bir bilgi vermedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
37417 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araç, şarj istasyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim