Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şarj istasyonu açıldı: 258 şarj noktası var

Shell ile BYD, Çin'de 258 halka açık hızlı şarj noktası bulunan dünya genelindeki en büyük elektrikli araç şarj istasyonunu açtı. Tesis aynı anda 258 aracı şarj edebilme kapasitesine sahip.
Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şarj istasyonu açıldı Tam Boyutta Gör
Akaryakıt şirketi Shell ve Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, elektrikli araçlar için dünyanın en büyük şarj istasyonunu açtıklarını duyurdu. Söz konusu şarj istasyonu aynı anda tam 258 aracı şarj edebilme kapasitesine sahip.

BYD'nin merkezinin bulunduğu Çin'in Shenzhen kentinde açılan istasyon, havaalanı yakınlarında bulunuyor. Tesiste şarj noktalarının yanı sıra elektrikli araç sahiplerinin yararlanabileceği mağazalar, kafeler, otomatlar ve dinlenme salonları da mevcut.

Shell'e göre, istasyon deneme işletmesi aşamasında günde 3.300'den fazla elektrikli araca hizmet veriyordu. Gelecekte istasyonun kapasitesinin artırılması da mümkün olacak.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şarj istasyonu açıldı Tam Boyutta Gör

Yenilenebilir enerji üretiyor

Shell Recharge, yerel elektrik şebekesi üzerindeki yükü artırmamak için kendi başına elektrik üretebilecek şekilde donatıldı. İstasyonun çatısına kurulan güneş panelleri yılda 300.000 kWh'ye kadar yenilenebilir enerji üretebilecek ve bu elektrik müşterilerin araçlarını şarj etmek için kullanılacak.

Shell şu anda dünya genelinde 40.000'den fazla halka açık şarj noktasına sahip ve bunların yaklaşık 25.000'i Çin'de bulunuyor. Akaryakıt şirketinin hedefi 2030 yılına kadar bu sayıyı 200.000'e çıkarmak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim