Anlık Bildirim

Mark Zuckerberg gazetelere tam sayfa özür ilanı verdi

Dünyanın en büyük sosyal medya platformunun kurucusu Mark Zuckerberg, 50 milyon Facebook üyesinin verilerinin usülsüz kullanıldığınının ortaya çıkmasından sonra gazetelere özür ilanı verdi.
Geride bıraktığımız hafta Facebook için oldukça zor bir dönemin başlayacağının habercisiydi. İngiltere Londra merkezli Cambridge Analytica şirketinin, 50 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerini ABD başkanlık seçimleri ve İngiltere Brexit referandumunda, sonuçları etkilemek için kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Tüm bunların üzerine Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, İngiltere'de yayın yapan gazetelere tam sayfa özür ilanı verdi.

Zuckerberg: Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm önlemleri alıyoruz

Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinden sonra 50 milyar dolar değer kaybına uğradığı belirtilen Facebook'un patronu sözlerine, "Bilgilerinizi koruma sorumluluğumuz var, eğer yapamıyorsak, bu bilgileri haketmiyoruz." şeklinde başlıyor. Yaşanan olayın bir güvenlik ihlali olduğunu ve bununla ilgili çok fazla şey yapamadığını belirten Zuckerberg, böyle bir veri sızıntısının bir daha yaşanmaması için tüm önlemlerin alınacağını belirterek cümlelerini: "Bu topluluğa inandığınız için teşekkür ederim. Sizin için daha iyisini yapacağıma söz veriyorum." şeklinde sonlandırıyor.
Facebook'un, uygulama yapımcılarının kullanıcı verilerine erişimini kısıtlamaya başladığını sizlere duyurmuştuk. Görünen o ki sütten ağzı yanan Facebook, işleri çok daha sıkı tutacağa benziyor. Zira bu veri sızıntısı skandalının ardından Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri, Facebook'la ilgili denetimleri çok daha fazla artırmış durumda. Bakalım dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook, bu olayı unutturmak için ne gibi çalışmalar yapacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6632 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, Mark Zuckerberg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim