Anlık Bildirim

Apple, Qualcomm’a 4.5 milyar dolar ödeme yapacak

Yapılan anlaşmanın ardından Apple’ın telif hakkı ihlalleri için Qualcomm’a ne kadar ödeyeceği öğrenilememişti. İkinci çeyrek kazançlarını yayınlayan Qualcomm, rakamı 4.5 milyar dolar olarak açıkladı.
Apple 4.5 milyar dolar ödeme yapacak Tam Boyutta Gör
Apple ve Qualcomm arasındaki sürpriz anlaşma gerçekleşeli iki haftadan fazla oldu. Apple’ın, Qualcomm’a ait patentli modem teknolojilerini kullanması sebebiyle başlayan davalar da son buldu. Anlaşmanın en çok merak edilen kısmı ise Apple’ın izinsiz kullandığı patentler için Qualcomm’a ne kadar ödeyeceğiydi. İkinci çeyrek gelir beklentilerini yayınlayan Qualcomm kendisine ödenecek miktarı doğrulamış oldu.

Minimum 4.5 milyar dolar

Yayınlanan ikinci çeyrek raporunda Qualcomm, Apple’dan 4.5 milyar ile 4.7 milyar dolar arasında ödeme almayı beklediğini açıkladı. Yani Apple, izinsiz kullandığı patentler için en iyi ihtimalle 4.5 milyar dolar ödeme yapmayı kabul etmiş. Hatırlamak gerekirse firmalar arasında, iki yıl opsiyonlu altı yıllık lisans anlaşması yapıldığı da açıklanmıştı. Ödenen miktara bu anlaşma dahil.

4.5 milyar dolar tutarında ödeme Apple için ne kadar büyük diye merak ediyorsanız, firmanın kasasında 225.4 milyar dolar olduğunu belirtebiliriz. Yani elinde bulundurduğu paraya kıyasla Qualcomm’a 50’de bir ödeme yapıyor.

iPhone’ların bazı ülkelerde satılamamasına kadar varan süreç düşünüldüğünde, ödeme bazı kişilere düşük gelebilir. Ancak Apple’ın 5G modemlerini sağlayacak bir firma bulması ve Qualcomm’un da en büyük müşterisini geri kazanması her iki firmaya daha önemli kazançlar sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim