Anlık Bildirim

Microsoft'a 28.9 milyar dolar tutarında ek vergi şoku

Yazılım devi Microsoft'un 28.9 milyar dolar tutarında ek vergi ödemesi gerekebilir. Şirket konuyla ilgili ABD Gelir İdaresi'nden ihbar bildirimi aldığını duyurdu.
Microsoft'a 28.9 milyar dolar tutarında ek vergi şoku Tam Boyutta Gör
Microsoft, ABD Gelir İdaresi'nden (IRS) 28.9 milyar dolar tutarında ek vergi borcu olduğunda dair bir ihbar bildirimi aldığını açıkladı. Yazılım devi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı açıklamada konuyla ilgili bazı önemli detaylara yer verdi.

Söz konusu borç, Microsoft'un 2004-2013 yılları arasında çeşitli ülke ve bölgelerde elde ettiği gelirlerin vergilendirilmesiyle alakalı. ABD Gelir İdaresi'nin denetimi, şirketlerin farklı coğrafyalardaki faaliyetleri arasında kâr ve giderleri nasıl paylaştırdıklarına odaklanan "transfer fiyatlandırması" konusuna yoğunlaşıyor.

Microsoft'a 28.9 milyar dolar tutarında ek vergi şoku Tam Boyutta Gör

"2004'ten beri 67 milyar dolar vergi ödedik"

ABD Gelir İdaresi, 28.9 milyar doların yanı sıra o dönemden bu yana tahakkuk eden faizleri ve cezaları da tahsil etmek istiyor. Microsoft ise vergi makamlarının daha önce ödenen 10 milyar doları dikkate almadığını belirtti. Şirket kendisine çıkarılan ek vergi borcuna itiraz edecek ve durum gerektirirse konuyu mahkemeye taşıyacak.

Microsoft konuyla ilgili yaptığı açıklamada "IRS kurallarına her zaman uyduğumuza ve ABD ile dünya genelinde ödememiz gereken vergileri eksiksiz olarak ödediğimize inanıyoruz. Şirket olarak 2004 yılından bu yana ABD'de 67 milyar dolardan fazla vergi ödedik" ifadelerini kullandı. Yazılım devi muhtemelen birkaç yıl sürecek bir temyiz sürecine hazırlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim