Anlık Bildirim

Tim Cook: iPhone fiyatlarını indirmemiz olumlu sonuç verdi

Apple'ın patronu Tim Cook bazı pazarlarda yaptıkları fiyat indiriminin olumlu sonuçlar verdiğini kabul etti. Bu durum gelecekte piyasaya sürülecek iPhone'ların fiyatlarına da yansıyabilir.
Apple, iPhone'ları yüksek fiyat etiketiyle piyasaya sürerek bir hata mı yaptı? Genel görüş bu yönde. Apple da bazı pazarlarda fiyatları düşürerek bu durumu sessizce kabul etti. Cupertinolu şirketin bu hamlesinin akıllıca bir hareket olduğu ortaya çıktı, zira iPhone fiyatlarında indirime gidilen yerlerden biri olan Hindistan'ta sonuçlar olumlu.
Apple’ın ikinci çeyrek kazanç raporunda, şirket CEO'su Tim Cook, Hindistan’da yaptıkları fiyat indirimlerinin ardından ön sonuçların olumlu olduğunu kabul etti. Arz-talep kanunu göz önüne alındığında düşük fiyatın talepleri artırması da zaten beklenen bir durum. Apple'ın fiyat indirimleri yaptığı bir başka bölge olan Çin'de de benzer şekilde olumlu yanıt aldığı bildirilmişti.

Gelecekteki iPhone fiyatlarına yansıyabilir

Cook konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Hindistan’da bazı düzenlemeler yaptık ve ilk etapta orada daha iyi sonuçlar aldık. Yaptığımız her şey [Çin'deki fiyatlandırmaya atıfta bulunarak], gelecekte yapacaklarımızla ilgili akıl veriyor" ifadelerini kullandı. Fiyatlandırma eyleminden ders çıkaran Apple, gelecekte piyasaya süreceği iPhone'ların fiyatlarını belirlerken şüphesiz ki bu durumu göz önünde bulunduracak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10812 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, fiyat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim