Anlık Bildirim

Zoom 4 ayda 300 milyon kullanıcı kazandı

Son dönemde güvenlik zaafiyetleriyle gündeme gelse de Zoom uygulaması kullanıcı sayısında adeta patlama yapıyor. Son 1 ayda 100 milyon, son 4 ayda 300 milyon kullanıcı kazandı.

Zoom 4 ayda 300 milyon kullanıcı kazandı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok işyeri ve firma kapanırken içerik ve sohbet platformları adeta patlama yaptı. Kullanıcı sayılarını arttıran platformlar arasında en çok dikkat çeken şüphesiz Zoom.

Patlama yaptı

Hızlı ve kolay görüntülü görüşme imkanı sunduğu için kısa sürede popüler olan Zoom bununla birlikte barındırdığı açıklar ve güvenlik zaafiyetleriyle de gündem oldu. Yine de uygulamaya olan ilgi azalmadı.

Firma daha güvenli Zoom 5.0 sürümünü duyurmasının ardından kullanıcı sayısı ile ilgili de bazı detaylar paylaştı. Rakamlara göre Aralık sonunda 10 milyon kullanıcı kitlesine ulaşabilen Zoom uygulaması sadece 4 ayda 300 milyon kullanıcı kazandı.

Salgının da etkisini gören uygulamanın günlük kullanıcı sayısının 300 milyonu geçtiği ifade ediliyor. Nisan ayı başında da 200 milyon civarında günlük kullanıcı vardı. Sadece 3 haftada 100 milyon daha kullanıcı kazanmış oldu.

Salgın tüm şiddetiyle devam ettiği için Zoom popülaritesini arttıracak gibi görünüyor. Firmanın tamamen güvenliği iyileştirmeye odaklandığı 90 günlük süreç sonunda kalıcı bir oyuncu da olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim