Anlık Bildirim

Yerli girişim Midas rekor yatırım aldı, Times Meydanı’nda kutladı

Pandemi döneminde hayata geçen menkul kıymet yatırım platformu Midas, kısa süre içerisinde dev yatırımcıların dikkatini çekti. Girişim rekor bir yatırım aldı.   
Midas Tam Boyutta Gör
Ülkemizde önemli bir yatırımcı kitlesi olan yerli menkul kıymet yatırım platformu Midas rekor bir yatırım aldı. Özellikle pandemi döneminde kullanıcı kitlesini genişleten Midas, yabancı yatırımcıların da dikkatini çekti.

Türkiye’de ilk

Midas girişimi, yapılan Seri A turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Mevcut Spark Capital, Earlybird Digital East Fund ve Revo Capital yatırımcılarına ek olarak Kanada menşeli Portage Ventures ve Dünya Bankası’nın yatırım kolu IFC de Midas’ı destekledi.

Midas, Türkiye’nin en büyük erken aşama yatırımını alan finansal teknoloji şirketi oldu. Resesyon döneminde gelen yatırım, global ölçekte de ses getirdi. Dünyanın en büyük teknoloji borsası olan ABD merkezli Nasdaq, Times Meydanı’nda dev ekrandan bu yatırım haberi için Midas’ı kutladı.

Yaklaşık 2.5 milyon kullanıcısı olan Midas uygulaması BIST ve ABD borsalarında işlem yapılmasını sağlıyor. Girişim 2022 yılında da 11 milyon dolarlık yatırım almıştı. Böylece toplamda 56 milyon dolarlık yatırım elde edilmiş oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim