Anlık Bildirim

Kavga bitti, Fortnite oyunu Google Play’e geldi

Google ile gelir paylaşımı konusunda anlaşamayan ve Fortnite oyununu harici kaynaklar üzerinden Android platformuna sunan Epic Games yıllar sonra bu kararından vazgeçti.

Kavga bitti, Fortnite oyunu Google Play’e geldi Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının en çok kazandıran yapımlarından birisi olan Fortnite, iOS platformunda resmi olarak uygulama mağazasında yer almasına rağmen Android tarafında böyle bir tercih yapmamıştı. Sürpriz haber geldi.

Resmen Google Play mağazasında

Epic Games popüler Fortnite oyununu mobil platformlara getirme kararı aldığı dönemde gelirleri oldukça artmıştı. Oyunu uygulama mağazasına koymak demek, oyun içi satışlardan mağaza sahibine belirli bir kar payı bırakmak demekti.

Apple tarafında Epic Games bunu problem yapmadı ancak 2 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla Android tarafında önemli bir gelir kaybı anlamına geliyordu. Google’dan bir paylaşım teklifi gelmeyince harici kaynaklarda kurulabilen bir indirme yazılımı geliştirerek Google Play mağazasından vazgeçti.

Yıllar içerisinde bu indirme yazılımının güvenliği sorgulansa da oyuncular ister istemez bunu tercih etmek zorunda kaldı. Epic Games bu süre zarfında Android gelirlerini paylaştırmadan kasasına atmayı başardı. Ta ki bugüne kadar.

Arka planı bilinmese de Fortnite oyunu sürpriz bir kararla Google Play mağazasında yerini aldı. Android 7.1 ve üzeri sürüm çalıştıran telefonlar mağazadan oyunu rahatlıkla indirebiliyor. Haliyle mağaza kurallarına bağlandığı için artık oyun içerisinde yapılacak alış verişlerden Google da payını alacak.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.epicgames.fortnite

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim