Anlık Bildirim

Yapay zeka sayesinde Instagram ile konuşma devri başladı

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, yapay zeka açılımını sürdürüyor. Meta AI artık Instagram’a ekleniyor ve kullanıcılar ile çeşitli sohbetler gerçekleştirebiliyor.
Meta AI Instagram DM Tam Boyutta Gör
Yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meta, son olarak kendi AI modelini Instagram platformuna getiriyor. Instagram’a eklenen Meta AI sayesinde kullanıcılar çeşitli sorgularına cevap alabilecek, görseller oluşturabilecek, şiir yazabilecek, öneriler alabilecek veya ChatGPT gibi hemen hemen her şeyi yapabilecek. Genel amaçlı bir sohbet robotu olan Meta AI, geçtiğimiz yılın sonlarında ortaya çıkmıştı. Meta, yapay zeka modelini Facebook Messenger ve WhatsApp gibi ürünlere de ekliyor. Dolayısıyla Instagram bir sürpriz olmadı.

Instagram'a yapay zeka geldi

Instagram yapay zeka Tam Boyutta Gör
Instagram ile entegre edilen Meta AI, şimdilik halka açık olarak test ediliyor. Dolayısıyla bu özellik bazıları için aktif değil ancak ilerleyen haftalarda daha geniş bir kullanım sağlanacaktır. Bununla birlikte Meta AI’a ulaşmak için Instagram DM’deki arama kutucuğunu kullanmak gerekecek. Meta AI, görünüşe göre Instagram arama çubuğuna entegre edilerek hızlı bir erişim sağlayacak. Tıpkı bir arkadaşına DM gönderir gibi Meta AI ile bir konuşma başlatılabiliyor. Bu sohbet arayüzünde Meta AI’dan hazırladığınız bir hikaye (Story) için başlık önerileri alabilir veya içerisinde kedi olan komik Reels videoları önermesini isteyebilirsiniz.

Ancak Meta, diğer platformlarına eklediği yapay zeka ile Instagram’a eklediği yapay zekayı birbirinden ayırmıyor. Aktarılanlara göre Reels önerileri aslında WhatsApp’a eklenen Meta AI’dan da istenebiliyor. Dolayısıyla görünüşe göre Meta, tüm platformlarına aynı sohbet robotunu yerleştiriyor. Meta AI ile yukarıda belirttiklerimizin dışında spor, seyahat, egzersiz ve beslenme gibi konularda da konuşmalar yapabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim