Anlık Bildirim

Tesla'nın yeni araç içi bilgisayarı, AMD ile güç buluyor

Tesla, kısa süre önce yeni elektrikli otomobillerinin içine daha güçlü bir bilgisayar eklediğini duyurmuştu. Bu duyurudan yaklaşık 6 ay sonra araçtan sökülen bilgisayar ünitesi ilk kez incelendi.

Tesla, yeni araç içi bilgisayarı için AMD'yi tercih ediyor Tam Boyutta Gör

6 ay sonra araçtan sökülen yeni araç içi bilgisayarının, daha önceki söylentilere göre Zen2 tabanlı bir çip yerine Zen1+ tabanlı özel Ryzen Embedded çipine sahip olduğu, video inceleme aracılığıyla kesin olarak doğrulandı. “YE180FC3T4MFG” SKU numaralı bu çip, daha önceki serilerin hiçbiriyle eşleşmediğinden dolayı tüm teknik detaylara ne yazık ki ulaşılamadı.

Youtube üzerinden inceleme yapan Ingineerix'e göre kullanılan Ryzen tabanlı işlemci , 0,5 MB L2 önbellek ve 4 MB L3 önbellek içeren dört çekirdekli, 45 W TDP değerine sahip APU modeli olarak tanıtılıyor . Bu model numarası, serinin özel bir Ryzen V180F Embedded çipe sahip olduğunu gözler önüne seriyor. SKU numarasının sonundaki "FG" ibaresi ise, Zen + olarak bilinen güncellenmiş Zen1 mikro mimarisine dayanan Picasso APU'yu simgeliyor.

Konsollara eşdeğer performans

Tesla, yeni araç içi bilgisayarı için AMD'yi tercih ediyor Tam Boyutta Gör

Bilgisayar, Navi 23 görüntü çipine dayalı harici bir ekran kartına sahip. Bu model 28 Hesaplama Birimi(Stream Proccessor) ile donatılmış, bu da yaklaşık olarak 2,8 GHz hızında çalışan 1792 Akış İşlemcisi anlamına geliyor. Saat hızları Tesla tarafından resmi olarak onaylanmadı ancak, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın, ekran kartının 10 TFLOPS gücü ile konsol benzeri bir performans sunacağını söylediğini hatırlatmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim