Anlık Bildirim

AMD Ryzen 7040 kırpıla kırpıla kuşa döndü

AMD Ryzen 7040 APU serisi taşınabilir sistemlerde merakla beklenirken ürün sayfasında son dakika değişikliği yapıldı. Seride pek çok özelliğin kırpıldığı görülüyor. 
AMD Ryzen 7040 Tam Boyutta Gör
AMD’nin kısa süre önce tanıttığı Phoenix mimarisi tabanlı Ryzen 7040 APU serisi barındırdığı yapay zekâ ve 4nm üretim süreci ile dikkat çekmişti. Son dakika değişikliği ile seride bazı özellikler kırpıldı.

AMD Ryzen 7040 ilk gün performansından çok uzak

Mobil sistemlere 30 saatin üzerinde kullanım süresi sağlamayı hedefleyen AMD Ryzen 7040 APU ailesi gelecek ay itibariyle piyasada olacak. Bununla birlikte seri özelliklerinde son dakika gelişmesi yaşandı.

Serinin 3GHz hızlarına ulaşacağı belirtilmişti ancak son revizyon ile 2.8GHz seviyesine çekildi. Yine ilk kez mobilde RDNA 3 mimarisine yer verecek olan serinin grafik hızları da azaltılmış durumda. Böylece enerji tüketiminin bir miktar azalacağı düşünülebilir ancak performans tarafında da düşüşler olacak.

Diğer bir değişiklik ise PCIe 5.0 standardının iptal edilmesi. İlk tanıtımda PCIe 5.0 avantaj olarak sunulmuştu. Bunun haricinde ışın izleme, FSR, RSR gibi firmanın önemli teknolojilerini bünyesinde barındıracak.

AMD’nin Phoenix mimarisini yılın sonlarında güncelleyeceği gündeme gelmişti. Yeni gelişmelerle birlikte firmanın ilk etapta kırpılmış modelleri piyasaya süreceği, sonrasında ise orijinal mimariyi sahneye çıkaracağı anlaşılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6629 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim