Anlık Bildirim

Ekran kartı fiyatları tekrar yükelişte, RX 6000 serisi MSRP fiyatını 2'ye katladı

3DCenter'ın Almanya ve Avusturya'daki en son ekran kartı fiyatlandırma raporu, hem NVIDIA hem de AMD'ye ait kartların tekrar yükselişe geçtiğinin sinyalini verdi.

3DCenter, mevcut piyasa durumunun sağlıklı olmaktan çok uzak olduğunu belirtiyor. Radeon RX 6800 ve RX 6800 XT modelleri, amiral gemisi RX 6900 XT'nin tavsiye edilen satış fiyatından(MSRP) daha yüksek fiyatlara satılmaya başladı. Karaborsada GeForce RTX 3070 Ti gibi NVIDIA modelleri 2000 ve GeForce RTX 3090 modeli ise 4029 Euro'ya satılmaya devam ediyor.

Ekran kartı fiyatları tekrar artıyor Tam Boyutta Gör

AMD ekran kartı fiyatlandırması 10 Ekim ile 29 Ekim arasında yüzde 18 puan artarken, NVIDIA 16 puan artış gösterdi. Her iki üreticiye ait kartlarının fiyatları 4 Temmuz'daki en düşük seviyelerinden bu yana yükselmeye devam ediyor. Kısa sürede çift haneli artışlar ise durumun hiç iç açıcı olmadığının habercisi.

Bu kış oyuncular için çetin geçecek

Bu analizin, Almanya ve Avusturya'daki en büyük perakendecilerin verilerine dayandığını belirtmekte fayda var. Geçtiğimiz yıldan beri bilgisayar pazarında, küresel çip krizinin üzerine bir de kripto madenciliğinin de adeta bir kara bulut gibi çökmesi tüm oyuncuları derinden sarstı. Bu durum, her ne kadar bilgisayar sahiplerine elindekiyle yetinmeyi öğretmiş olsa da bu krizin en kısa zamanda çözülmesini ümit ediyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim