Anlık Bildirim

RTÜK'ten son dakika Spotify açıklaması

Bir süredir gündemde olan RTÜK ve Spotify gerginliğinin tatlıya bağlandığı ve Spotify'ın Türkiye'de lisans almayı kabul ettiği iddia edilmişti. RTÜK, konuyla ilgili beklenen resmi açıklamayı yaptı.

RTÜK'ten son dakika Spotify açıklaması Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce RTÜK ve Spotify arasındaki gerginliğin sonlandığı ve Spotify'ın Türkiye'de lisans almayı kabul ettiği ifade edilmişti. RTÜK'ten konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

RTÜK'ten gelen resmi açıklamada Spotify'ın yasal süre içerisinde müracaatını yaptığı ve lisanslama süreciyle ilgili hazırlıklara bağladığı duyuruldu. Açıklamanın tamamı şöyle:

"Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisnde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başlamıştır.

Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloga açık bir iletişim yürüten üst kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir.

Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Neler yaşanmıştı?

1 Eylül 2019'da yürürlüğe giren, internetten yayın yapan platformların RTÜK'ten yayın lisansı almasını zorunlu hale getiren yönetmelik sonrası Spotify'ın lisans başvurusu gerçekleştirmediği gerekçesiyle şirkete ihtarname gönderilmiş ve 72 saat süre verilmişti. Eğer bu süre zarfında harekete geçilmezse erişim engeli talep edileceği ifade edilmişti. Gelen resmi açıklamayla RTÜK ve Spotify arasında anlaşma sağlandığı görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8939 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify ve rtük, rtük açıklama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim