Anlık Bildirim

Popüler Wordpress eklentisinde kritik güvenlik açığı: Hemen güncelleyin!

Wordpress'te yaygın olarak kullanılan eklentilerden Ultimate Member'da sıfır gün açığı tespit edildi. Yüz binlerce web sitesinin etkilendiği söyleniyor.         
Wordpress Ultimate Member eklentisi güvenlik açığı Tam Boyutta Gör
Güvenlik şirketi Wordfence, Wordpress üyelik eklentisi olarak bilinen Ultimate Member’da kritik güvenlik açığı ortaya çıkardı. Güvenlik açığı sayesinde hackerlar yönetici ayrıcalıkları olan yeni kullanıcı hesapları oluşturup hedef siteler üzerinde tam kontrol sağlıyor.

200.000'den fazla sitede yüklü

200.000’den fazla WordPress sitesinde eklentinin yüklü olduğu biliniyor. Eklentinin geliştiricisi, hızlı aksiyon alarak ardı ardına iki güncelleme yayınladı. Web yöneticilerine ve web site sahiplerine olası saldırılara karşı korumak için eklentiyi en son sürüm olan 2.6.7’ye güncellemelerini şiddetle tavsiye ediyor. Şüpheli etkinlikleri ve yetkisiz erişim girişimlerini takip etmekte de fayda var.

Ultimate Member, kullanıcılara tanımadıkları yönetici hesaplarını silmelerini, admin dahil tüm kullanıcı parolalarını sıfırlamalarını, SSL ve yedeklemeleri açmalarını, olayla ilgili site üyelerine bilgilendirme yapmalarını öneriyor. Eklentinin geliştiricileri, web site yöneticisinin eklenti içinden tüm kullanıcı şifrelerini sıfırlamasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim