Anlık Bildirim

Nvidia, Ampere’yi GTC’de duyurabilir

GPU devi Nvidia’nın son zamanlarda daha fazla sızıntısını paylaşmaya başladığımız Ampere mimarisi yakın bir zamanda duyurulabilir.

Nvidia, Ampere’yi GTC’de duyurabilir Tam Boyutta Gör

Yeşil ekip hali hazırdaki Turing mimarisiyle GPU pazarında elini güçlü tutmaya devam ediyor. Bir süredir haberlerini paylaştığımız Ampere görünüşe göre tahmin edilenden de yakın olabilir.

Önümüzdeki mart ayına işaret ediliyor

Sağlam bir kaynağa dayandırılmayan bilgi, bazı analistlerin önümüzdeki 9 ay içerisinde 7 nm GPU’larını tanıtacağını öne sürerek Nvidia hisselerine yatırım yapmayı tavsiye etmesinden geliyor.

Bir başka kaynağa göre ise mart ayında tanıtılacak modeller hazirandan önce raflardaki yerini almayacak. Diğer taraftan firmanın CEO’sunun geçtiğimiz aylarda 7 nm nodundan çıkacak çözümlerinin geleceğini belirttiğini de hatırlatalım.

Ampere hakkında henüz net bir detay bulunmasa da yeni kartların 7 nm üretim tekniğinden geçmesi bekleniyor. Diğer taraftan kartlar gerek üretim aşamasındaki iyileştirmeler gerekse de mimarisel alanda geliştirmeler sayesinde %50 performans artışını güç tüketimi alanında Turing’in yarısını tüketerek sunacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim