Anlık Bildirim

Netflix’in Türk dizisi Atiye’nin ilk fragmanı yayınlandı

Netflix'in ikinci Türk yapımı dizisi Atiye'nin fragmanı yayınlandı. Başrolde Beren Saat'in yer aldığı dizi Atiye karakteri ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi anlatıyor.

Netflix’in Türk dizisi Atiye’nin ilk fragmanı yayınlandı Tam Boyutta Gör

Netflix’in Hakan Muhafız’dan sonraki ilk Türk yapımı dizisi Atiye’nin ilk fragmanı yayınlandı. Atiye, 27 Aralık’ta Netflix’e eklenecek.

Başrolde Beren Saat’in yer aldığı Atiye’nin kadrosunda Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya ve Civan Canova yer alıyor. Dizinin yönetmenlik koltuğunda Ozan Açıktan oturuyor.

Yurt dışında The Gift adıyla ülkemizde Atiye adıyla yayınlanacak dizinin büyük bölümü Şanlıurfa’daki antik kent Göbeklitepe’de geçiyor. Dizinin bu bölgenin tanıtımına önemli katkısı bulunacak. İnşası milattan önce 10 bin yılına uzanan Göbeklitepe, tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak biliniyor. Göbeklitepe İngiltere'de bulunan Stonehenge'den 7000, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eski.

Atiye dizisinin konusu

Atiye dizisi Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı isimli kitabından uyarlandı. Genç ve güzel bir ressam olan Atiye, ailesi ve sevgilisi Ozan ile İstanbul'da sade ve mutlu bir hayat sürmektedir, ta ki dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’de yapılan bir keşifle hayatı değişene kadar. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Erhan, Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi gözler önüne seren bir sembol keşfeder. Atiye ona bambaşka bir kapı açan bu gizemli olayın peşine düşerek antik tapınakta geçmişini aramaya karar verir. Bu gizem perdesi aralandıkça Atiye’nin karşısına çıkan olaylar ona geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulatacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6052 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, atiye ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim