Anlık Bildirim

Sony, Paramount stüdyosunu satın alabilir

Hollywood'un en köklü stüdyolarından biri olan Paramount, alıcı arıyor. Daha önce Warner Bros. Discovery ve Skydance'in talip olduğu stüdyo için şimdi de Sony harekete geçti.
Sony, Paramount'a talip oldu Tam Boyutta Gör
Hollywood son dönemde bir konsolidasyon dönemine girmiş durumda. Dijital platformların hayatımıza girmesiyle birlikte önemli bir dönüşüm geçiren Hollywood'da, bir dönemin sembol stüdyoları bile ayakta kalmakta zorlanıyor. Bu yüzden ya başka stüdyolarla birleşerek konsolide oluyorlar ya da doğrudan başka şirketler tarafından satın alınıyorlar. 20th Century Fox'un Disney'e satılması ve Warner Bros.'un Discovery ile birleşmesi bunun ilk akla gelen örnekleri.

Bunun sonucu olarak Hollywood'da varlık gösteren dev stüdyoların sayısı gitgide azalıyor. Üstelik yakında bu sayı bir daha azalacak. Çünkü Paramount yönetimi de stüdyoyu satma kararı aldı. Hatta bu amaç doğrultusunda potansiyel alıcılarla bir süredir görüşülüyor.

Sony, Paramount+'ın Daha da Büyümesini Sağlayabilir

Daha önce Warner Bros. ve Skydance gibi şirketler Paramount'a talip olmuş ama taraflar arasındaki görüşmeler bir noktada tıkanmıştı. Gelen son haberler, şimdi de Sony'nin Paramount'a talip olduğunu gösteriyor. Sony Pictures Entertainment CEO'su Tony Vinciquerra, Apollo Global Management adlı yatırım firmasıyla güçlerini birleştirerek Paramount'u satın almak için harekete geçti. Henüz net bir teklif sunulmamış olsa da önümüzdeki günlerde taraflar arasındaki görüşmelerin daha somut bir hâl alması bekleniyor.

Sony, Paramount'u bünyesine katarsa dijital platform alanında bir anda iddialı hâle gelebilir. Sony'nin hâlihazırda Disney+ gibi büyük ölçekli bir dijital platformu yok. Ancak köklü bir stüdyo olarak kayda değer bir içerik kütüphanesine sahip. Yaklaşık 70 milyon abonesi bulunan Paramount+'ı bünyesine katarsa, kendi içeriklerini de oraya ekleyerek Paramount+'ı bir anda çok daha cazip bir platforma dönüştürebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim