Anlık Bildirim

Yerli otomobilin 2022'de yollarda olması mümkün mü?

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin piyasaya sürüleceği tarih olarak açıklanan 2022'nin kısa bir süre olduğu yorumlarına katılmıyor. Karakaş'a göre yerli otomobil 2022'de yollarda olabilir.

Yerli otomobilin 2022'de yollarda olması mümkün mü? Tam Boyutta Gör

Önümüzdeki aralık ayında prototipini göreceğimiz yerli otomobille ilgili en büyük soru işaretlerinden biri, aracın belirtildiği gibi 2022 yılında yollarda olup olamayacağı. Zira pek çok kişi ortada daha fabrika bile yokken bunun pek mümkün olmadığını söylüyor.

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş’a göre ise bunun olması mümkün. Yerli otomobilin piyasaya sürüleceği yıl olarak belirtilen 2022’nin çok kısa bir süre olduğuna dair bir soruyu yanıtlayan Karakaş, “Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz. Yerli otomobil belirtilen sürede piyasaya sürülebilir” şeklinde konuştu.

Kısa süre önce konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TOGG, aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacak” açıklamasında bulunmuştu. Geçtiğimiz haftalarda yerli otomobilin nerede üretileceği de açıklanmış, fabrika yatırımı için Gebze’deki Bilişim Vadisi’nin yanındaki arazilerde kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü belirtilmişti.

Yerli otomobil projesi kapsamında üretilen ilk model bir C-SUV olacak. Grubun çizdiği rotaya göre 2030’a kadar model sayısı 5’i bulacak.

Sizce yerli otomobil 2022'de piyasaya sürülebilir mi? Oy Ver 1731 kişi oy verdi. Sonuçları Göster

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7709 kez okundu.
68 kişi, toplam 72 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil 2019, yerli otomobil tasarımı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim