Anlık Bildirim

MediaTek, Türkiye'de zirveye oynuyor

MediaTek ülkemizde ilk kez basın toplantısı düzenledi. MediaTek, Türkiye'deki pazar payını açıkladı. Mobilde yüzde 32 pazar payına sahip Çinli teknoloji devi diğer sektörlerde birinci sırada.

MediaTek, Türkiye'de zirveye oynuyor Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi MediaTek, Türkiye’de ilk kez bir dijital basın toplantısı düzenledi. MediaTek’in Türkiye’deki pazar payı, iş birlikleri ve yeni yatırımlardan bahsedildi.

Akıllı telefonda pazar payı yüzde 32

Türkiye’de MediaTek’in işlemciye sahip telefon sayısı ciddi oranda artış gösterdi. Son 3 yılda MediaTek işlemcili telefonların pazar payı yüzde 12’den yüzde 32’ye yükseldi. Birinci sırada yüzde 36 pazar payıyla Qualcomm yer alıyor. İki firmanın başa baş mücadele ettiğini söyleyebiliriz. 2019’un ikinci yarısından itibaren üretilen tüm yerli telefonlarda MediaTek işlemciler kullanıldı.

Yerli TV’lerin yüzde 95’inde MediaTek kullanılıyor

MediaTek yalnızca telefon yonga seti üretmiyor, TV’de de önemli üretim hacmine sahip. Türkiye’de üretilen yerli akıllı TV’lerin yüzde 95, tabletlerde yüzde 45, fiber/VDSL modemlerde ise yüzde 90 pazar payına sahip.

MediaTek, Türkiye'de zirveye oynuyor Tam Boyutta Gör

MediaTek, Türkiye’deki firmalarla iş birliğini sürdürmeyi ve daha fazla firmayla iş birliği yapmayı hedefliyor. Telefon üretiminde General Mobile, Casper, Vestel gibi yerli üreticilerle iş birliği yapılıyor. Android TV ve akıllı TV üretiminde Vestel ve Arçelik, tablet üretiminde Reeder, modem cihazlarında Türk Telekom, Türksat, Turkcell, D-Smart, Millenicom, Hometech; akıllı ödeme sistemlerinde Koç Grubu şirketi Token Financials’la birlikte çalışılıyor.

Toplantıda MediaTek Helio G95 yonga setinin lansmanı yapıldı. Ayrıca 5G özellikli MediaTek Dimensity Serisi 1000+, 820, 800, 800U ve 720 işlemcilerin ön tanıtımı yapıldı. Bu işlemciler hakkında detaylı bilgiler için aşağıdaki galeriye bakabilrirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim