Anlık Bildirim

MediaTek orta sınıf telefonlara 5G getirecek Dimensity 720 işlemcisini tanıttı

Tayvanlı teknoloji devi MediaTek, orta sınıf akıllı telefonlar için tasarlanmış entegre 5G modeme sahip yeni yonga setini resmen duyurdu. Dimensity 720, tüm detaylarıyla haberimizde.

MediaTek orta sınıf telefonlara 5G getirecek Dimensity 720 işlemcisini tanıttı Tam Boyutta Gör

MediaTek, 5G bağlantısını destekleyen işlemci serisini genişletmeye devam ediyor. Tayvanlı üretici bugün Dimensity 720 isimli yeni yonga setini resmen duyurdu. Yeni işlemci Dimensity 800'ün altında konumlanıyor.

TSMC'nin 7 nm fabrikasyon sürecini temel alan yonga seti 2 GHz hızında çalışan iki adet yüksek performanslı ARM Cortex-A76 çekirdeğine sahip. Aynı zamanda 6 enerji tasarruflu ARM Cortex-A55 çekirdeği barındırıyor. Yani 8 çekirdekli bir mimari üzerine kurulu.

Dimensity 720 ayrıca ARM Mali G57 grafik birimi, 12 GB'a kadar LPDDR4X RAM ve UFS 2.2 depolama desteği ile geliyor. Buna ek olarak entegre 5G modem ile donatıldığını da belirtelim.

MediaTek orta sınıf telefonlara 5G getirecek Dimensity 720 işlemcisini tanıttı Tam Boyutta Gör

Çıkış tarihi belirsiz

6 GHz altındaki 5G ağlarda çalışacak şekilde tasarlanan işlemci MediaTek 5G UltraSave teknolojisinin yanı sıra çift SIM desteği de sunuyor. Ağın kalitesini analiz edebildiği gibi modemin güç tüketimini de düzenleyebiliyor.

Dimensity 720, MiraVision HDR10+ dahil olmak üzere gelişmiş video akışı özelliklerine sahip. Ayrıca 64 megapiksele kadar tek veya 20+16 megapiksel çift kamera kombinasyonunu destekliyor. MediaTek, yeni işlemcisiyle güçlendirilmiş ilk akıllı telefonların ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda bir açıklama yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim